De ‘A’ van Antwerpen

Een mens moet ergens zijn eerste blogpost over schrijven en wat is er heerlijker dan te schrijven over een zalige zondagmorgen die we spendeerden met familie!

Aangezien de tweelingbroer van Tom al een eindje in Antwerpen woont en werkt als thuisverpleegkundige, zien we hem minder vaak. Meestal bezoekt hij ons, maar afgelopen weekend zijn wij richting Antwerpen getrokken voor een ontbijtje ten huize Sam.

Zo’n appartement in Antwerpen city, dat is echt niet voorzien op mensen met kleine pagadders zoals Sep. Sam, die woont op de bovenste verdieping op een appartementje in de Kammenstraat. Dat betekent dat we drie nauwe en krakende trappen mogen opklimmen met Sep op de arm. En dat kind vindt dat natuurlijk super, waarbij hij al wiebelend op de arm naar voor of achteren leunde om een beter zicht te krijgen op de achterkomers. Niet echt bevorderend voor mama haar evenwicht :D.

Maar fair is fair, eens boven gekomen is het wel relaxen. Je zit midden het centrum en toch is het lekker rustig op zo’n bovenste verdiep.

Sam had zijn best gedaan om een lekker ontbijtje voor ons te halen en we hebben ons dan ook kostelijk geamuseerd tijdens dit ontbijt. Want elkaar terug zien, dat is toch altijd leutig en we blijven elkaar veel te vertellen te hebben. En een glas champagne, dat gaat er altijd in!

Antwerpen 02102016

Die kleine deugniet die daar komt piepen, dat is onze kastaar Sep. Het is een echte showman aan het worden, zoals deze foto bewijst. Hij laat geen moment onbenut om zijn kunsten te demonstreren. We genieten allemaal van hem, ook nonkel Sam kan het niet weerstaan om hem nog meer deugnietenstreken te leren.

Antwerpen 02102016

Om ons uitstapje richting Antwerpen te plannen, heb ik goed op de kalender gekeken. Aja natuurlijk, want de eerste zondag is shopzondag in Antwerpen! Het was het eerste herfstige weekendje, dus trokken we onze jassen aan en zijn we de stad ingetrokken.

De jongens staan er weer schoon op, na de shopronde. En zoals gewoonlijk blijft er voor bibi niks over. Maar gelukkig had ik dat alweer ingecalculeerd en hebben we onze shopping trip geëindigd in mijn favoriete winkel in Antwerpen, de Koeka and More store!

Sep slaapt sinds kort in een open bedje en daar hoort natuurlijk een gloednieuw donsje bij. En zo’n donsje moet in een mooi donsovertrek. En dat is waar ik mag staan springen, want ik heb alle plezier gehad om dit uit te kiezen. Lang moest ik niet twijfelen, want Koeka is één van mijn favoriete merken!

Alle gekheid op een stokje was het ook opendeurdag in de Kamstore en kregen we er een leuke goodiebag bij, inclusief Koeka vlaggenlijn! Die komt over een maandje prima van pas op de 2de verjaardag van onze man.

We sloten onze gezellige dag af met een welverdiend drankje op de markt van Antwerpen. Naar het schijnt is dat één van de schoonste pleinen van ons land. Veel konden we er helaas niet van zien, want de herfst heeft ons echt ingehaald en er stonden rijen mensen voor ons raam, te schuilen voor de regen. Het kon alleszins onze pret niet bederven!

En Sep? Die was ‘preus lik fjirtig’ met zijn nieuwe dekbed, zoals ze zeggen in de West-Vlaanders.

Antwerpen 02102016