Birthday coming up!

Sep is ondertussen 23 maand oud. Al 23 maanden lang kunnen we met volle teugen genieten van zijn vrolijke fratsen. Dat betekent ook dat hij volgende maand 2 wordt en dat mama in actie mag schieten om een verjaardagsfeest in elkaar te flansen!

Zo’n verjaardag organiseren, dat brengt toch de nodige planningsstress met zich mee. Daarom dat ik graag een lijstje bij hou met wat ik allemaal nodig heb of nog moet doen.

Kaartjes: check! Die bestelde ik vorige week via Smartphoto, net zoals vorig jaar. Ik ontving ze redelijk snel na het plaatsen van mijn bestelling en de kwaliteit ligt in lijn met mijn verwachting, een kartonnen kaartje, met bedrukking langs voor en achter. Het leuke eraan is dat ik de tekst volledig zelf kon bepalen en er speelse lettertypes aanwezig zijn. Een leuke stempel erop en klaar! See you in a while, crocodile!

Verjaardagskaartjes

Verjaardagskaartjes

Het feestje: vorig jaar begon het feestje om 14u en dat was eigenlijk een beetje slecht gepland. Sep zat nog in zijn bedje en zodra het kind op was, werden er cadeau’s onder zijn neus geduwd en moesten we aan de taart.

Met de ervaring van vorig jaar, heb ik beslist om het anders aan te pakken, namelijk met een BRUNCH! De gasten zijn welkom vanaf 10u voor een heerlijk ontbijtje/lunch met zowel hartig als zoet lekkers. Daarbij denk ik aan de volgende essentials:

 • Koffie
 • Kleine koffiekoekjes
 • Brood
 • Koekenbrood
 • Zoet beleg zoals choco en confituur
 • Charcuterie zoals kaas, hesp, gerookte zalm
 • Fruitsap
 • Eitjes (gekookt en gebakken)
 • Yochurt
 • Fruitsla
 • Wat groentjes zoals sla, tomaat en komkommer

De taart: dit is een moeilijke, want geen verjaardag zonder taart! Mijn zoontje heeft een KMA intolerantie (lees: hij moet koe – en andere dieren – melkvrij eten) en dat maakt het qua taart net iets moeilijker. En een jarige die niet van zijn taart mag proeven, dat is ook maar niks. Gelukkig hoorden we deze middag van onze professor dat we stilletjesaan weer melk mogen introduceren. Mijn idee om een lekker authentieke Geytetaart te serveren gaat dan helemaal op, want we mogen alleen verhitte producten voorschotelen in de eerste maand. Dat zal smaken!

http://www.westhoekstreekproduct.be/imgs/streekproducten/748565893_geytetaart-lust.jpg

De cadeau’s: surprise!

Bedankjes: vorig jaar gaven we een leuk fotokaartjes mee van een cake smash die we thuis hebben gedaan. Iedereen was daar supercontent mee, dus plan ik om dit opnieuw te doen. We hebben overlaatst wat foto’s laten nemen door een collega van Tom en we wachten geduldig op het resultaat. De kans is groot dat we deze kiekjes zullen gebruiken om iets in elkaar te flansen.

Sep 1e Verjaardag

Foto’s door Thomas Dekiere

Traktaat: op zijn verjaardag gaat hij ook naar de onthaalmoeder. Het kind amuseert zich rot bij Sandra en met de andere kindjes die er ook blijven. Daarom moet er zeker ook getrakteerd worden. Na wat speurwerk op Pinterest denk ik dat ik een zakje dino’s ga halen en een doosje rozijntjes op hun rugje ga binden. Sep is nu eenmaal zot op ‘zijntjes’! Foto volgt!

Ik heb zijn feestje dus al helemaal in mijn hoofd gepland, hopelijk loopt het dan ook even vlot als gepland heb ;-). To be continued dus!