Throwback Thursday

Heb je dat ook soms, als je zo’n nummer hoort op de radio waar je erg van hield tijdens je jeugd, dat het zo warm en vertrouwd aanvoelt en je wel zou willen terugkeren in de tijd?

Wel, mij overkwam het gisteren, toen de wekkerradio afging en Mr. Brightside begon te spelen op Studio Brussel. Dat nummer is uitgebracht in 2004, het jaar dat ik een bloeiende 14-jarige was, de eerste keer naar Rock Werchter mocht en over niks anders kon praten dan muziek. Want muziek, dat was dan ook eens echt mijn eerste liefde. Hashtag cliché, hashtag punintended.

[spotify id=”spotify:track:3n3Ppam7vgaVa1iaRUc9Lp” width=”300″ height=”80″ /]

Als ik zo’n nummer hoor, dan ontketent er in mijn hoofd altijd een lawine aan andere nummers en artiesten die in die periode o zo belangrijk voor mij waren. Voor zo’n nummer blijf ik zelfs in mijn auto zitten tot het helemaal is uitgespeeld. Ook al ben ik al 3 minuten op mijn bestemming.

Als er eens zo’n weekend is wanneer er niks op de tv te beleven valt, dan kunnen we ons helemaal verliezen in Spotify. Dan connecteren we als echte nerds al onze mobiele toestellen aan ons Sonos systeem, welke dan ook weer gekoppeld is met Spotify. En dan begint de pret natuurlijk, want dan maken rijgen we het ene nummer aan het andere en maken we een muzikale ketting.

Soms is het enthousiasme dan dan echt niet meer te houden en worden de nummers zelfs niet helemaal uitgespeeld. Het ene nummer wordt na het andere in de afspeellijst geduwd, de afspeelvolgorde verandert elke twee minuten en plots hebben we een lijst met meer nummers  dan we ooit kunnen afspelen. De conversaties die we dan hebben zijn de volgende:’oh oh oh, herinner je dit liedje nog?’ en ‘dat nummertje, weet wel, van mmmm’. Heel aanstekelijk allemaal. En dan is het plots 2 uur ’s nachts.

Ik heb een tijdje geleden mij enorm geamuseerd met het samenstellen van mijn persoonlijke jeugdsentiment lijst (zie onderaan deze blogpost). Ik koppel vaak herinneringen aan bepaalde nummers. Bij het samen klikken heb ik  hele trip down memory lane gemaakt, waarbij verschillende momenten en herinneringen van mijn jeugd terug naar boven kwamen.

Enkele toppertjes zijn volgende nummers die mij 9 jaar terug in de tijd katapulteren, naar het begin van onze relatie. Nummers van welke ik stiekem vermoed dat Tom ze ook koestert.

[spotify id=”spotify:track:3rXCnvL6xP83VsYUg4rm7e” width=”300″ height=”80″ /]

[spotify id=”spotify:track:0xM88xobymkMgg46MStfnV” width=”300″ height=”80″ /]

[spotify id=”spotify:track:6pzmC5wnMeue9QZbuhWaX3″ width=”300″ height=”80″ /]

Hieronder deel ik mijn hele jeugd in één – nog altijd groeiende – lijst. In ruil zou ik graag weten welk jouw ultieme jeugdsentiment nummer is! Brand maar los in de comments!

[spotify id=”spotify:user:tomlore:playlist:7tcyXcNdXsbqdgYNQldDMs” width=”300″ height=”380″ /]