7 dagen, 7 foto’s

Ok, ik beken. Ik ben lichtjes verslaafd aan mijn smartphone. En dan nog het meest aan de ingebouwde camera. Elke dag neem ik wel ergens een foto van (of twee, of drie). Want hoe cheesy het ook klinkt, een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Ik scrollde door mijn foto’s en kreeg het idee om mijn week om te zetten in een mini foto dagboek. Het was geen gemakkelijke klus om te kiezen uit al die leuke kiekjes, maar hier gaat ie!

IMG_6476

Maandag, Duplo dag. Dat mijn kind veel speelgoed heeft, is nodeloos te zeggen. Maar ik blijf er wel oneindig veel van genieten hoe mooi hij al spel kan maken. De schildpad gaat met een heel veel pret en een schaterende ‘wiiiii’ van de glijblaan ‘sploesj’ het water in! Ik haalde mijn eigen Duplo grondplaten van onder het stof en gaf hem wat babydiertjes uit uit de huidige catalogus van Duplo. Bouwjaar 1990 en 2016 zorgden voor een dik half uur speelplezier!

IMG_6491

Op dinsdag deden we een heuse interieurswitch. Eind augustus hakten we een knoop door die we al twee jaar aan het overwegen waren. We wisselden onze vorige keukentafel, een kleine moderne bartafel van 1m20, in voor een landelijk laag model met 6 stoelen. Hoewel de tafel 60 cm langer is, lijkt onze keuken wel anderhalf keer zo groot!

IMG_6498

Ik moet eerlijk toegeven, zo’n film in de cinema gaan kijken, dat is toch machtigere ervaring dan thuis, ook al beschikken we over een prima surround systeem van Sonos. Over ‘De Premier’ wordt al weken gepraat en geschreven, dus leek het een uitstekend idee om deze prent te gaan bekijken op de publieke openingsdag, woensdag. Ik zat in spanning van begin tot einde en zag iets totaal anders dan wat we van Vlaamse films gewend zijn. Ik ben fan! Het moment dat ik bijna uit mijn zetel donderde van schrik zal ik helaas niet snel meer vergeten.

IMG_6528

Van Sonos gesproken, dit surround systeem gebruiken we niet alleen voor de televisie, maar ook voor radio en muziek. Wij hebben de klassieke opstelling met een TV bar, subwoofer en 2 play:1, een play:1 in de keuken en sinds kort nog een play:1 in de badkamer. Met de bijhorende app speel je af waar je zin in hebt. Easy as that. Wanneer er eens een avond niks op tv is, zoals donderdag, vullen we onze Spotify lijst aan en genieten we van een avondje muziek en een lekker drankje. Gewoon, op het gemak de dag afsluiten en genieten!

Vrijdag sloot ik de werkweek af met de jaarlijkse B1 op mijn werk. Op een B1 komen alle collega’s samen, krijgen we te horen of we nog steeds op koers zijn volgens de visie die het bedrijf heeft, blikken we terug op het afgelopen jaar en krijgen we leuke topics voorgeschoteld. Een van de dingen waar we altijd naar uitkijken, is de voorstelling van onze nieuwe juniors. Elk jaar doen ze ons opnieuw lachen met hun vindingrijkheid. Hoeveel starters krijgen hun bazen aan het dansen? Ours!

7 dagen, 7 foto's

Het weekend is vaak drukker dan de week in ons gezin. Dat bleek dit weekend maar weer. Zaterdag startte in een wervelwind. Boodschappen, cadeau’tjes kopen en een housewarming. En dat allemaal op 1 ochtend. Na wat rust trok ik in de namiddag met zoonlief, mijn nicht en haar twee enthousiaste kinderen naar ‘Er was eens’ in Stad aan Zee: Oostende. Het Leopoldplein was gevuld met sprookjesachtige kraampjes waar toneel werd opgevoerd, verhalen werden verteld en leuke workshops werden gegeven. Onze kids waren verkleed als de meest stoere ridder, schattigste prinses en snoezigste monster en genoten van een supergrappig riddertoneel! We sloten de avond af op de kermis. Dolle pret was dat!

7 dagen, 7 foto's

Na een drukke zaterdag konden we gelukkig een uurtje bijslapen, want de nacht van zaterdag op zondag werd het winteruur van kracht. Zo konden de batterijen helemaal opladen voor het 80ste verjaardagsfeest van de opa van Tom. Mémé had een groots verrassingsfeest opgezet om met de hele familie gezellig te gaan eten! Emotie ten volle toen opa Dré de zaal binnen kwam en ons allemaal samen zag zitten! Maar op restaurant zitten, dat is nu eenmaal geen specialiteit van kinderen en mijn kind is geen uitzondering op deze regel. We trokken met z’n allen het aangrenzende bos in en namen deze leuke bosfie!

En zo vloog deze week weer veel te snel voorbij!