Sinterklaas kapoentje, wat ligt er dit jaar in mijn schoentje?

 

 

Volgende week is het alweer december! Het einde van het jaar nadert vlug en het wordt stilletjes aan tijd om te gaan nadenken wat we nu aan de goedheilig man zullen vragen.

Dat mijn klein sprotje voldoende verwend is, dat weten we allemaal. Niet evident om een goeie brief naar Sinterklaas te schrijven.

Afgelopen week kwam ik op Facebook via Kind en Gezin op de volgende afbeelding terecht en het gaf me wel een idee. Ik heb deze 4 gift rule omgezet in mijn eigen 4 gift rule.

15107201_1323731627671399_1895222387130529059_n

Sinterklaas is het kinderfeest waar hij voor ieder kind speelgoed brengt, dus ik vind dat de hoofdfocus vooral daar op moet liggen. Daarnaast hebben wij in onze familie niet de gewoonte om veel cadeautjes te geven met kerst en nieuw, dus houden we ons niet in tijdens Sinterklaas.

Dit is onze invulling geworden:

1. Iets waarmee hij kan spelen

Het grootste stuk heb ik eigenlijk al een jaar op de zolder staan. Ik kon het vorig jaar echt voor een prikje nieuw op de kop tikken. De Lego Duplo luxetrein! De locomotief rijdt vanzelf over de sporen. Mijn Duplo verslaafd mannetje kennende, zal hij daar supercontent mee zijn. Ik kan al niet wachten om zijn reactie te zien!

1049792_h01_web

2. Iets waar hij in kan lezen

Vroeger was ik dol op boeken en Sep heeft het van mij overgeërfd denk ik. Hij zit vaak met zijn neus in zijn boekjes.

Ik heb heel wat blogs afgezocht, op zoek naar leuke boekjes. Hier en hier vond ik super veel inspiratie en koos voor 2 boeken.

Oskar, een boek waar de prenten voor zich spreken en geen tekst nodig is om een verhaal te vertellen. Zo kunnen we iedere keer opnieuw een verhaal verzinnen rond dit boek terwijl we op zoek gaan naar de dino die op elke pagina verstopt zit.

Het grote Bumba Zoekboek. Mijn zoon is gek van Bumba. Op een dag komt dat er wel een keer of 100 uit, terwijl hij eigenlijk nog niet zoveel zegt. Bumba mag dan nog in het ienieminie op iets gedrukt staan, dat je het met je blote oog amper zichtbaar is, dan nog heeft hij het gezien en begint hij enthousiast op en neer te springen.

Ik heb uiteindelijk vier (!) winkels mogen doen om het Bumba boek nog op de kop te kunnen tikken. Het zoekboek staat op nummer 2 in de top 10 jeugdboeken en moet enkel Harry Potter en het Vervloekte Kind laten voorgaan. Ik vond het uiteindelijk in de plaatselijke Standaard Boekhandel en ik ben de winkeljuffrouw van het Izegemse filiaal eeuwig dankbaar dat ik het laatste etalage exemplaar mocht meenemen.

3. Iets waar hij van leert

Sep is ondertussen 2 en ik hoop dat er een plezante leeftijd aankomt waar we met hem spelletjes kunnen spelen. Dus heb ik zijn allereerste spelletje aangeschaft: Mijn eerste boomgaard van Haba.

Met dit spel kan hij voor het eerst kennismaken met spelregels en kunnen we oefenen op kleuren, tellen en begrippen.

Toen ik de doos openmaakte was ik zeer aangenaam verrast door de inhoud. Het fruit was groot en past ideaal in de peuterhand. Ik kan al niet wachten om dit spelletje voor de eerste keer te spelen!

4. Iets waar hij naar kan kijken

Wie kijkt er niet graag naar tv? Hier mag hij ’s avonds eventjes naar studio 100 tv kijken, maar ik hoop dat hij de liefde voor Disney films ook van mij gaat meekrijgen.

Toen we vorige week terugkwamen van onze New York-reis, hadden we een Cars autootje voor hem gekocht in de Disney Store op Times Square. Sinds hij het gekregen heeft, loopt hij al de hele tijd rond met die auto en toont hem aan iedereen die wil kijken.

Tijd dus voor een eerste Disney introductie met een DVD van Cars! Ik ben zeer benieuwd of hij zijn autootje zal herkennen 😀 .

Ik sta trouwens al te popelen om de Sinterklaascadeau’s uit te stallen en kan echt niet wachten om zijn gezichtje te zien!

Ik hoop dat ik jullie wat geïnspireerd heb bij het samenstellen van jullie brief aan de sint. Tot volgend jaar!