It’s the most wonderful time of the year!

Het is een eindje geleden dat ik hier nog wat gepost heb. Een zieke peuter en drukke dagen op het werk, het doet wat met een mens. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we hebben stilgezeten.

Sep is precies heel braaf geweest dit jaar, want de goedheilig man liet overal cadeautjes achter voor hem. Het kind weet soms niet met wat eerst gespeeld! Er werd naast speelgoed ook spelletjes en denkpuzzels gebracht en dat is zowel voor Sep als mama en papa dolle pret! Ik post er later zeker nog wat over!

Maar van de ene goedheilig man naar de andere. De Sint was nog maar goed en wel het land uit en het kriebelde enorm om eens een echte kerstboom in huis te halen.

Eerder vorige week ging ik al een kerststuk knutselen in een workshop van groenatelier Zantedeschia. Hier ga eigenlijk al enkele jaren om leuke bloemstukken of andere leuke dingen te maken.

Tijdens zo’n workshop word je stap voor stap persoonlijk begeleid door Carine en op het einde van de workshop heb je een volledig zelfgemaakt stuk mee naar huis. Dat geeft telkens een supergoed gevoel en het is altijd een gezellige avond! Achteraf is het huis ook altijd opgefleurd met zo’n nieuw decoratiestuk.

IMG_8474
IMG_8475
IMG_8476
IMG_8477

Zoals je kan zien, wij worden altijd in de watten gelegd door Carine. We krijgen altijd een sneukeling en een lekker drankje tijdens het werken door en er wordt ook altijd goed gekletst. Echt ontspannend!

En zeg nu zelf, super gezellig toch met die lichtjes?

IMG_8481

Met zo’n kerststuk op tafel komt natuurlijk alle christmas spirit binnensijpelen en kreeg ik het idee van een echte kerstboom echt niet meer uit mijn hoofd, ik moest en zou eentje hebben!

Ge kunt het waarschijnlijk wel al raden, bibi zat dezelfde avond in haar auto op weg naar de Aveve om een schoon modelleke te gaan uitzoeken. Slim als ik was liet ik het schoonste modelleke buiten staan en was het onder mijn neus weg. Gelukkig was er nog een andere mooie boom en die mocht mijn koffer in!

Ik koos nog wat nieuwe kerstversiering uit, want de versiering die wij liggen hebben is van Tom’s mémé. Heel lief, maar toch niet zo’n supermodern materiaal. Ik koos voor zilver en mint schakeringen! (En ook voor onbreekbare peuterproof ballen, wat een schitterend gedacht bleek, al zeg ik het zelf).

IMG_8807

Dan nog vlug even de Action binnen om leuke lichtjes te kopen en een rieten mand voor rond de stam en ik kon er eindelijk aan beginnen. Ook Sep stond te popelen om die ‘bal’ in de boom te doen. Wat een leuk werkje samen!

IMG_8841
IMG_8847

Met zo’n echte boom in huis maakt het toch wel een beetje echte kerstsfeer. Ik kan ook uitpakken met mijn nieuwe lightbox en een leuk kerstnummertje. Oh the Glee memories ;).

IMG_8857

Dit weekend kwamen ook de kerstpakjes toe. Enkel voor Sepmans moet ik nog wat kopen en ik weet eigenlijk nog niet wat… het zal alleszins geen speelgoed zijn, maar tips zijn meer dan welkom! De pakjes krijgen dit weekend een leuk papiertje en mogen dan onder de boom. En dan maar een 100-tal keer per dag gaan uitleggen aan Sep dat hij ze niet mag uitpakken, dat wordt een leuke uitdaging!

Vandaag werd de kerstsfeer compleet, want de kerstkaartjes werden geleverd! Dit jaar bestelden we voor het eerst kerstkaarten bij Tadaaz. Sep zijn geboortekaartje kwam van daar en we waren toen supercontent. Bij het zien van hun designs, plooide ik dan ook meteen!

Ik probeerde een leuke familiefoto te nemen, maar ons fotogeniek monster werd opeens bang van het automatische timergeluidje van de spiegelreflex camera. Bijgevolg stond meneertje er altijd met een halve pruillip op… Zelfs die belachelijke kerstminion kon geen glimlach uitlokken. Dan maar geen familiefoto zeker?

IMG_7269

Ik nam nog wat shots tijdens het gek doen met de rendierbrillen en nam de lucky shot die nu op onze kaartjes prijkt. Het standaard gedichtje dat Tadaaz aanbood was ook een voltreffer die helemaal paste bij ons guitig kereltje! Ik kan al niet wachten om de kaartjes uit te delen!

Bij deze ben ik dus helemaal in kerststemming! Laat de holidays maar komen!