Wedding prep – part I

Tijdens onze fantastische reis naar New York, deed Tom een Chuck Basske en werd ik op het Empire State Building ten huwelijk gevraagd en kon ik (na 9 jaar wachten 😉 ) niet anders dan ja antwoorden.

Sinds onze terugkeer ben ik als een gek aan het plannen gegaan, want ik had ons trouwfeest graag gepland op vrijdag 18 augustus 2017. Waarom per se deze dag? Omdat we dan 10 jaar samen zijn op deze dag, dus vond ik het wel wat hebben. Kon niet beter uitkomen dat het op een vrijdag viel!

Maar zo kortbij een huwelijk plannen is blijkbaar geen evidentie. Gelukkig doe ik niets liever dan organiseren en is de druk eigenlijk een beetje heaven voor een controlefreak zoals mij.

We zijn nu halfweg januari en de grote lijnen van ons huwelijk staan zo goed als vast!

Graag hadden we ons feest niet te groot gehad, maar wel lekker gezellig en graag had ik het ook een vintage toets gegeven.

1. De datum voor de ceremonie werd vastgelegd bij het stadhuis. Belangrijk dat we toch kunnen trouwen op deze datum voor we andere zaken vastleggen.

2. De zaal voor het feest werd gereserveerd. Wij kozen voor Goed ter Couteren in onze eigen gemeente Ingelmunster! We kregen al een super uitgebreide uitleg over de mogelijke menu keuzes en mogen over twee weken gaan proeven. Ik kijk er keihard naar uit!

3. De fotograaf! Ik ben echt helemaal zot van foto’s nemen en zou graag van alles herinneringen hebben. Een fotograaf kan dus helemaal niet ontbreken op ons huwelijk. Een fotograaf vinden op zo’n korte tijd was eigenlijk nog het moeilijkste van allemaal! Maar gelukkig zijn de huwelijksfotografen in deze wereld heel vriendelijk en kreeg ik bij elke mail een pak referenties waar ik nog even kon gaan horen. We kwamen via via terecht bij Jorn Kesteleyn uit Ieper.  Een supersympathieke man waarmee we een echt goed gesprek hadden over wat we wilden!

4. Een vintage touch. Op de huwelijken waar wij op uitgenodigd waren, stond vaak zo’n flitspaal en ik droomde ervan om dat ook ooit op mijn huwelijk te hebben. Nu is het zo ver en ik denk toch dat ik ga passen voor zo’n paal. Want wat is er meer vintage dan Polaroid? Ik tikte een Instax Mini van FujiFilm op de kop in een zacht geel. Ik hoop dat de gasten er evenveel plezier mee gaan hebben als ik in gedachten heb!

5. De trouwjurk. Ik wil veel met jullie delen, liefst met foto’s, maar deze ga ik jullie toch onthouden tot op de dag zelf. Moet een verrassing blijven hé ;). Ik wist eigenlijk niet dat ik voor een echte trouwjurk zou gaan, maar ik wilde er op zijn minst eentje gepast hebben. Dus vroeg ik op een zotte zaterdagvoormiddag aan mijn nichtje of zij niet wilde meegaan om voor de fun wat te gaan passen. Toen ik daar stond, werd alles toch wel heel echt. Gaf een heel raar gevoel. Maar tegelijk werd ik ook heel enthousiast dat het allemaal zo snel dichterbij komt! Raar maar waar werd de eerste jurk die ik uitkoos ook de echte jurk. Iets met aantrekkingskracht ofzo? Ik weet het niet, maar ik ben er helemaal verliefd op!

6. Het kapsel. Ik heb sinds mijn twaalfde eigenlijk mijn haar nooit meer langer laten groeien dan m’n schouders. Geen tijd dus om het te laten omtoveren tot zo’n prachtig gevlochten kapsel. En eerlijk? Ik denk niet dat ik daar mee zou staan. Ik heb een eenvoudige jurk, dus een pittig kort kapsel kan het helemaal afmaken. Dit weekend ging ik naar de kapper om een proefje te laten doen en ik ben er helemaal weg van! Wat vinden jullie?

7. De save-the-dates. Say what? Het versturen van uitnodigingen is nog veel te vroeg, maar we willen de mensen die we echt bij ons feest willen toch op voorhand verwittigen van onze trouwdatum, aangezien die in de grote vakantie valt. Dus kozen we ervoor om save-the-dates uit te delen en bestelden deze leuke kaartjes bij SmartPhoto!

Zoals je kan zien staat er al heel wat vast, maar is er ook nog pakken te doen zoals het vinden van een DJ, een (vintage?) kostuum zoeken voor Tom, getuigen vragen, bruidskindjes kiezen (tuurlijk staat er al eentje vast) en noem maar op! I’ll keep you posted!