Wanneer de muziek goed is, wordt er gedanst! Met de Picanolband op Kweekerock!

Een goeie portie live muziek van tijd tot tijd, daar kan een mens serieus deugd van hebben. Het geeft je een relax gevoel en een leeg hoofd en dat is net iets waar ik nood aan heb. Vorig weekend heb ik weer mijn batterijtjes kunnen opladen op Kweekerock, waar de Picanolband speelde.

Say who? De bandnaam zegt het eigenlijk al zelf, de Picanolband is een band waarvan de bandleden allemaal bij Picanol werken. Ze spelen covers van vroeger en nu. Denk aan The Pixies! Johnny Cash! Franz Ferdinand! Elvis! En die covers brengen ze met een eigen twist.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe ik nu er nu in godsnaam op kom om naar een optreden van de Picanolband te gaan. Eerlijkheidshalve moet ik nu wel toegeven dat ik de mannen al langer ken dan vandaag. Lieven, de zanger, is familie en zo ging ik al eerder naar optredens van hen kijken. En ondertussen zijn we toch al een beetje vrienden geworden. En ik een beetje een Picanolband fangirl.

Ik wilde wel wat speciaals op ons huwelijk in plaats van enkel de standaard DJ. Ik moest ook niet lang nadenken en stelde al snel de vraag aan de Picanolband, of zij het niet zagen zitten om een toffe set te spelen om zo voor ambiance te zorgen op ons feest. En alles moet eens getest worden, voor het goedgekeurd wordt voor ons huwelijk. Hoe kan dat dan beter dan naar enkele van hun optredens te gaan?

Afgelopen zaterdag speelden ze dus op Kweekerock, georganiseerd door de gemeentelijke basisschool van Wevelgem. Zij organiseerden dit jaar voor de eerste keer een echt muziekfestival. De Picanolband was de afsluiter ervan.

De sfeer zat er al meteen goed in! Er stond een rijtje stoeltjes vlak voor het podium waar een aantal enthousiaste kinderen hadden post gevat als echte fans. Want ook de kids konden de Picanolband wel smaken! Aangezien Tom van wacht was, kon hij niet mee kijken en had ik Sep bij me, met aangepaste oorbescherming uiteraard! Het kind heeft zich de hele avond rot geamuseerd en stond vaak te dansen en te springen op de liedjes!

IMG_0062
IMG_0075
IMG_0110
IMG_0140

Naarmate de set vorderde maakten de kinderen plaats voor hun mama’s en papa’s die al eens een danske placeerden.

IMG_0115

En dat het plezant was, dat kan je vooral zelf zien in onderstaande compilatievideo.

Dat ik ze ondertussen vrienden mag noemen, dat is wel gebleken na het optreden. Zij kregen achteraf in de backstage, want een festival heeft uiteraard een backstage, nog een verse maaltijd aangeboden. En ik mocht gewoon gezellig mee met de bende. Een beetje zoals een echte Picanolband fangirl zou doen dan 😉 En Sepke, die zou een goeie roadie zijn!

Ik verzamelde nog eens alle nummertjes die ze speelden in een handige Spotify playlist. Nu vergt ons alleen nog maar de hartverscheurend moeilijke keuze welke nummers we willen horen op ons huwelijk. Ik weet het zeker, het wordt gewoon een avond om nooit te vergeten!

[spotify id=”spotify:user:tomlore:playlist:3gVQJcSN4Y4RQQ8UQ2KX1q” width=”300″ height=”380″ /]