Over foto’s, 1000 woorden en onbetaalbare herinneringen

Neem jij ook zoveel foto’s als je op vakantie bent? Ik ben een echte gevoelsmens en ik kan het alleszins nooit laten om zoveel mogelijk leuke vakantiekiekjes te nemen, zodat we later zoveel mogelijk opnieuw kunnen beleven. Alleen vind ik het jammer om ze enkel op te slaan op één of andere harde schijf om ze daarna praktisch nooit meer te bekijken.

Daarom maak ik er echt een punt van om na elke reis zo snel mogelijk een fotoboek te maken. Dan combineer ik foto’s die ik zowel met mijn smartphone als die van Tom genomen heb, als met de digitale of reflexcamera. Al neemt mijn iPhone de laatste paar trips toch ruim de bovenhand.

Ik bestel mijn fotoboeken altijd bij Smartphoto. Ik ben namelijk gek op hun collection 52 of collection 100. Dat zijn leuke boekjes waar je 52 of 100 van je vakantieherinneringen kunt selecteren en die worden op standaard fotoformaat afgedrukt en gebundeld! Lekker makkelijk en vooral heel snel klaar.

Elk jaar laten we onze vakanties van dat jaar geëtaleerd op de vensterbank. En heel vaak wordt daar in gebladerd door bezoek. Of door ons, als we zin hebben om weer even weg te mijmeren en het vakantiegevoel opnieuw te beleven. En zeg nu zelf, die kaft is toch al helemaal iets om vrolijk van te worden!

img_3989

Soms vraagt een bepaalde trip toch om een iets uitgebreider fotoboek. Omdat we teveel mooie foto’s hebben bijvoorbeeld. Of dat we de foto’s toch in een meer klassiek fotoboek willen bewaren. Dat gevoel hadden we bij onze New York reis en recent ook bij onze trip naar Normandië. Voor deze twee reizen hebben we een vierkant fotoboek gemaakt met een linnen kaft en mat fotopapier.

 

Als ik door deze fotoboeken blader, heb ik echt zin om gewoon de auto (of het vliegtuig for that matter) te pakken en terug te gaan naar het moment van toen. Om mijn gezin vast te nemen en elk moment te koesteren.

img_3984

Soms blijkt dat we na een uitstap helaas niet genoeg foto’s hebben om alles te bundelen in een fotoboek. Dan maken we één leuke familiefoto en hangen we die op in onze slaapkamer. Daar hebben we een hele muur vol gehangen met kaders in verschillende formaten en kunnen we van elke trip de mooiste foto inkaderen.

Elke morgen word ik wakker en is die fotomuur één van de eerste dingen die ik zie. En dan denk ik bij mezelf hoe veel geluk wij niet hebben dat we dit allemaal als een gezin mogen beleven! We hebben de afgelopen 3 jaar al behoorlijk wat kiekjes kunnen ophangen, maar er is nog superveel plaats voor meer! De wereld ligt letterlijk aan onze voeten.

Ik kijk echt al uit naar alle nieuwe reisjes die ons tegemoet lachen en alle leuke herinneringen die we later kunnen herbeleven!