Sep spreekt I

Ik heb er lang moeten op wachten, op deze rubriek. Onze zoon is een wervelwind wanneer het op bewegen aankomt, maar praten, dat interesseerde hem zo niet. En als je met je handen en wat basis geluiden toch kan duidelijk maken wat je wil, waarom dan moeite doen?

Maar vlak voor deze eerste schooldag maakte Sep een gigantisch inhaalmanoeuvre op taalgebied en kwamen volgende grappige uitspraken uit dat beginnend spraakwatervalletje. Save to say dat hij zijn eerste stopwoordje ‘é’ al onder de knie heeft. Hij mag dan qua uiterlijk helemaal op zijn papaatje lijken, dát heeft hij dan toch mee van zijn moederke!

  1. Takel verdrietig é mama, Mekeen (lees Bliksem McQueen van Cars) stout geweest tegen Takel! Dat moment wanneer je stilletjes realiseert dat dat klein grut zo’n lange film begrepen heeft. Mindblown
  2. Papa gezien, papa gezien! Bij elke coureur die we tegenkomen op de weg.
  3. Gespeeld é! Standaard antwoord op ‘wat heb je gedaan in de klas?’. Duh, moederke, what else?
  4. Kijk mama, riraffen! Saluutjes Raf en Raf!
  5. Mama, ’t is appelkak é! Wanneer ik appelsap alwéér fout uitspreek
  6. Sep wil appelpoes eten! Woorden waar appel in voorkomt, dat is plezant om daar iets anders mee te vormen!
  7. Kijk een trein! Trein rijdt op de sporen é! Bij elke trein die we zien, elke imaginaire trein, digitale trein en speelgoedtrein. x100. Mogelijke variant: trein rijdt door de tunnel é.
  8. Sepke gaat in bad, samen met de visjes! Sinds we overal vissen vonden in ons huis als trouwcadeau, ons bad incluis, is dat blijven hangen.
  9. Kijk mama, de klas is open! Supertrots dat hij vandaag met de grote kindjes naar de klas mag!

Ik ben eens benieuwd wat deze nieuwe fase van schoolgaande kleuter ons zal brengen qua leuke en schattige uitspraken! Ik hou ze alvast bij!

P.S. Zou ge niet in die kaakskes bijten? <3

IMG_0562