Wedding prep part III – alle tips & tricks op een rijtje

Ik weet dat ik het beloofd heb en het zit er echt aan te komen, dat mega uitgebreid huwelijksverslag! Het is grotendeels af en ik wil er echt de foto’s van de fotograaf bij. En als dat in m’n hoofd zit, dan zit het ook niet in mijn kleine teen. Nog even geduld it is!

Toch maak ik graag al even een recap van ons huwelijksfeest. Met welke leveranciers zijn we juist in zee gegaan en hoe was onze ervaring met hen? Wat vonden wij het allerleukste moment? Zijn er dingen die we anders zouden doen? In deze blog vind je alle info, samen met enkele do’s & don’ts bij het organiseren van een huwelijksfeest.

Info

1. De ceremonie hebben we gehouden in onze thuishaven, Ingelmunster. We trouwden om 16h op vrijdagmiddag. Daardoor kregen we onze huwelijksceremonie gratis aangeboden door de gemeente. En unaniem hoorden we commentaren vol lof over de vrolijke en vooral uitgebreide ceremonie en onze ludieke burgervader Kurt Windels!

2. De zaal die wij gekozen hebben was ’t Goed ter Couteren. Het was een beetje een thuismatch, trouwen in het gemeentehuis van Ingelmunster en daarna enkele honderden meters verder feest gaan vieren! Bij ’t Goed ter Couteren zijn we echt in de watten gelegd door zaakvoerder Ilse en haar team. Iedereen was laaiend over de lekkere hapjes die er in overvloed aanwezig waren. En wij werden als bruidskoppel echt op onze wenken bediend. Als je een zaal zoekt met een rustiek karakter en prijs-kwaliteit vooropstelt, is dit er eentje die je moet overwegen. De zaal werkt op een soepele manier en alle medewerkers waren uiterst beleefd, zonder dat het een stijf trouwfeest was. Onze gasten vertellen nog steeds verhalen over de plateau’s met pintjes die a volonté werden aangeleverd. Servies op maat!

trouw_4

3. Wij kozen Jorn Kestelyn uit Ieper als onze fotograaf. Hij kwam een hele dag bij ons fotograferen, van ’s morgens tot ergens wanneer de receptie goed op gang was. Wij kozen een pakket waar zowel zijn service, alle foto’s in HD als een gedrukt fotoboek inzitten. We moeten nog wat wachten op het resultaat (dat er heel snel zal zijn, want je kent me al, ik heb daarvoor al geïnformeerd, zoals elk ongeduldig bruidje dat ongetwijfeld doet), maar ik ben er redelijk zeker van dat het resultaat ons zal bevallen. Jorn had ons als koppel zeer snel begrepen en dacht met ons mee naar een goeie setting voor onze trouwfoto’s en is ook een enorm positief mens. Heel lang zag het er naar uit dat het weer ons parten zou spelen, maar hij bleef daar heel rustig onder en we konden dan ook onze foto’s nemen in Heuvelland zoals we samen vooropgesteld hadden. Hij was een zeer aangename persoon om deze dag met ons samen te beleven.

4. Onze bloemist hebben we dan weer dichter bij huis gezocht. We werkten samen met Johan van De Witte Lelie in Ingelmunster City. Johan is echt een super sympathieke mens die zich helemaal kon inleven in onze stijl en ons gezin. Het bruidsboeket was echt hé-le-maal mijn ding. Klein, fijn en vooral heel erg passend in ons vintage thema. Hij zorgde er ook voor dat Sep mee betrokken kon worden in onze ceremonie om een miniboeketje passend bij m’n bruidsboeket te voorzien voor hem. Daar waren onze ringen aan bevestigd. En Sep die was supertrots dat hij mama en papa mocht trouwen! Daarnaast verzorgde De Witte Lelie ook voor de bloemstukken op de tafels in Goed ter Couteren. Nog zoiets waar onze gasten vol lof over waren. Ze trokken onze vintage stijl prima door en zorgden voor een aangename sfeer!

5. Tom zijn kostuum lieten we op maat maken bij Café Costume in Kortrijk. We wilden net iets anders dan het klassieke blauwe of zwarte trouw kostuum en Café Costume was het geknipte adres! Ze hebben ons geholpen om Tom zijn volledige pak op maat te maken. We konden tot de kleinste details kiezen hoe zijn pak en hemd er zouden uitzien. Tot op de knoopjes en stiksels na! Zij waren ook heel erg gecharmeerd om het feit dat we niet voor een klassieke stijl gingen en vonden het hemd met patroon echt een leuke toets. Niet alleen het pak, maar ook de stijl werd helemaal op onze maat gemaakt!7

6. Mijn trouwjurk kwam van La Sposa Outlet in Beveren-Leie. Ok, ik geef toe, ik wilde eerst geen trouwjurk. Ik heb al meer dan één keer naar Say Yes to the Dress gekeken en de prijzen van die jurken gaven me koud zweet. Maar ik kon toch niet trouwen zonder dat minstens een keertje gepast te hebben. Dus ging ik op een dolle zaterdag eens langs de outlet met mijn nichtje. En dan ben je ook verloren hé. Ik bleef plakken bij de eerste jurk die ik zelf uit het rek heb gehaald. Dat de prijs ook gigantisch meeviel, heeft me over de streep getrokken. ’s Avonds hing de jurk reeds in mijn kast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Onze uitnodigingen bestelden we bij Tadaaz. We bestelden zowel uitnodigingen voor het avondfeest als uitnodigingen voor de receptie. En bijhorende menukaartjes. Een uitgebreid verslag daarrond kan je hier lezen.

8. Onze save-the-dates, tafelnummers en tafelkaartjes bestelden we bij smartphoto. Superservice, altijd in orde en heel snel geleverd. Alhoewel dat ik even dacht dat ik hun systeem had platgekregen omdat ik 50 kaartjes had besteld met een andere opdruk, zat het pakketje amper 2 dagen later netjes in m’n brievenbus!

9. Trouwringen, dat was iets wat we lang uitgesteld hebben. Tom is niet echt een juwelenman en ik had er best wel schrik voor dat we niets zouden vinden waar we ons allebei in zouden vinden. We hebben beiden geen frivole fijne vingertjes, dus tierlantijntjes en fijne ringetjes waren niet aan ons besteed. We zochten het opnieuw in Ingelmunster en gingen langs bij juwelier Dumoulin. Wonder boven wonder vonden we ook meteen ons goesting. En ge weet hoe dat gaat met goestingskes hé… daar hangt meestal het schoonste prijskaartje aan vast. Vooraf hadden wij wel afgesproken dat we deze ringen heel ons leven lang zouden dragen en dat het gekozen materiaal ook een bepaalde waarde zou blijven behouden. Vandaar dat we hier niet op zouden besparen. Ook hier zorgden we weer voor een eigen toets door zelf het lettertype te kiezen en de extra inscriptie <3 is all. Naar het fantastische nummer van Roger Glover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=YK2Pltm8ZsQ

10. Voor een DJ deden we beroep op DJ’s on the Road. We hebben heel wat mailtjes uitgestuurd naar DJ’s en DJ’s on the Road waren de eerste en enigste die op onze oproep reageerden. DJ Peter heeft met ons samen de leukste nummers uitgezocht om een fijne ambiance te brengen op ons feest. Toen het dansfeest begon, zorgde hij ervoor dat de dansvloer altijd gevuld was. Da’s het werk van een goeie DJ, me dunkt!

11. Als muziekliefhebber kon er ook geen livemuziek ontbreken op ons trouwfeest. Aangezien de Picanolband ons heel nauw aan het hart ligt, was het ook vanzelfsprekend dat we hen op ons feest wilden! Ambiance en dansen dansen dansen! Ik laat de foto’s voor zichzelf spreken 😉

trouw_21

12. Onze bedankjes hebben we gekozen en besteld bij weddingdeco.nl nadat we de beslissing genomen hebben om sterretjes te laten ontbranden tijdens onze openingsdans. Een leuk luciferdoosje met daarop ‘The perfect match’. Pun very much intended ;-). En vooral bruikbaar achteraf!

20881960_10212732827008493_8808562959582657839_n

13. Mezelf doen stralen op de schoonste dag van m’n leven, daarvoor riep ik de hulp in van Schoonheidsinstituut Aphrodite in Izegem. Ik weet het, met een lach doe je al veel en ik ben van nature wel goedlachs, maar voor die ene keer mag het echt wel eens dat tikkeltje meer zijn. Aphrodite zorgde voor een deugddoende gezichtsbehandeling, epilaties, mooie nageltjes en stralende make-up! Zelfs Tom moest van mij één keertje langs om zijn wenkbrauwen netjes te epileren.

14. Mijn haren liet ik doen Jeunesse in Izegem. Ruim op voorhand ben ik langs geweest voor een proefkapsel en samen hebben we rustige kleuren uitgezocht die bij mij pasten. De dag zelf was mijn haar helemaal zoals ik het in m’n gedachten had voorgesteld. En het zat echt 24 uur goed!

15. Het gebruik van Polaroids was een dikke hit. De gasten vonden dat keiplezant, het paste perfect in ons vintage thema en wij worden overspoeld door zo’n leuke herinneringen als we de prints bekijken. Ik moet er eigenlijk héél dringend werk van maken om ze allemaal in mijn gastenboek te kleven, maar liefst van al zou ik ze allemaal bij mij willen houden. Jammer dat mijn iPhone hoesje dat niet toelaat!

16. Onze openingsdans was Toothpaste Kisses van The Maccabees. Een nummer dat maar door weinigen gekend is, maar het werd gereleased in 2007 en we luisteren er al 10 jaar naar. Het is een nummer wat we beiden kennen en graag horen. Dat waren twee voorwaarden die voor mij absoluut voldaan moesten worden. Voor zowel mij als Tom was dit het meest spannende, ontspannende en magische moment van de avond. Het is iets wat we echt met ons tweetjes beleefd hebben! Een filmpje vind je iets verder in deze blog!

trouw_48

Do’s

Een trouwfeest is een grotere beleving dan de dag alleen. Ik heb er zelf enorm veel van genoten om verschillende voorbereidingen te treffen. Hier geef ik een overzichtje mee van zaken die ik van harte kan aanraden!

1. Wees creatief. Ik sta op de eerste rij als het gaat over onhandigheid en beknopte creativiteit. Toch heeft het me niet belet om zelf een aantal spullen in elkaar te flansen. Akkoord, het kost je misschien wel 100x zoveel tijd als iemand anders, maar dat trotse gevoel wanneer je het eindresultaat kunt bewonderen is zo bevredigend. Pinterest is hierbij echt, maar dan ook echt de heilige graal. Je vindt er tiendust ideetjes en minstens eentje ervan kan je wel zelf maken of omvormen naar iets wat bij jouw stijl past.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Denk na over je muziek tijdens de je ceremonie. De juiste nummers zetten de juiste sfeer neer. Daar hebben wij gelukkig ook hulp bij gehad van onze burgemeester en onze DJ. De nummers die we gekozen hadden, hebben we allemaal kunnen gebruiken, maar de volgorde werd goed door elkaar geschud!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Steek zelf je ceremonie in elkaar en overleg erna met je burgemeester. Toegegeven, op voorhand word je dan wel als ‘gij zotte’ bestempeld en hoor je meer dan één keer dat er maar weinig zijn die zo voorbereid zijn als jij, het zorgt er wel voor dat de ceremonie je eigen toets blijft behouden en dat je op voorhand goed hebt nagedacht wat je wil en wat jouw accenten zijn. En tijdens de ceremonie kan het dan weer dienen als een grapje!

IMG_0114

5. Wil je de openingsdans op video hebben? Vraag dat op vóórhand aan bepaalde personen. Ja je mag zelfs bepaalde voorwaardes opleggen! Zo vroeg ik aan enkele gasten om onze openingsdans vanuit bepaalde perspectieven te filmen. Zo konden we achteraf dit magische compilatiefilmpje als nostalgisch aandenken maken!

6. Foto’s! Uit deze blog is het al meer dan eens gebleken dat ik zot ben van beeldmateriaal. Wij hadden onze professionele fotograaf Jorn de hele dag tot de receptie bij ons. Dat betekende dat we een stuk van de ambiance zouden missen in beeldmateriaal. Daarom opteerden wij voor amateurfotografe Fronie Degryse die ons fantastische sfeerfoto’s bezorgd heeft voor budgettair aanvaardbare prijs! Enkele foto’s op deze blog zijn namelijk van haar hand!

7. Een social media responsible aanduiden! Dit idee is me pas helaas na mijn huwelijk ter oren gekomen, anders had ik het zeker gebruikt. Ik had immers graag zelf de eerste aankondiging van ons trouwen op Facebook en Instagram gezet. Maar het eerste moment dat ik mijn telefoon in handen kreeg was pas na het voorgerecht. Uren na de gebeurtenis dus. En ondertussen stond onze tijdslijn al vol met felicitaties en foto’s van onze gasten. Deze persoon kan ook meer foto’s nemen van bepaalde momenten die je zelf op voorhand kan bepalen, zodat je zelf de controle hebt van wat er precies wanneer op je sociale media komt!

Don’ts

Er zijn uiteraard ook een aantal zaken die we achteraf gezien beter aangepakt hadden. Toegegeven, gelukkig is dat aantal beperkt.

1. Alles wat je digitaal doorgeeft – zéker als je op een andere datum bestelt dan wanneer je je product aanmaakt, niet 4-dubbel laten nalezen. Door 4 verschillende personen. Ons hartje stond stil toen we onze receptiekaartjes en menukaarten aankregen. Er stond een foute datum op… Blijkbaar had ik de laatste versie niet goed opgeslagen en was de originele datum van het voorbeeldkaartje in het ontwerp geslopen. En ik heb dat niet gezien. Dat zorgde voor heel wat stress en onzekerheden, maar je leert uiteraard ook relativeren en creatief denken!

2. Er van uitgaan dat je partner zijn huwelijksgeloften van buiten kent of die ook wel zal afdrukken, zoals je zelf doet. Ik moest Tom laten weten hebben dat ik mijn geloftes had afgedrukt en dat hij dat best ook deed. Op het stadhuis had hij onze iPad nodig en dat stoorde in het ‘perfecte’ beeld dat ik m’n hoofd had. Maar ongelukkig is er niemand van geworden hoor.

3. Misschien een ietwat persoonlijke don’t, prijzig suitevervoer regelen. Een old timer of een authentieke Volkswagen bus, ze kosten handenvol geld. Om dan in ons geval amper een tiental kilometer mee te rijden. Wij hadden het geluk dat we met de BMW Z3 van onze ouders mochten rijden om zo aan te komen in stijl aan het gemeentehuis!

20840911_10213771005810346_8460858681337738934_n

Zoals je kan zien hebben wij enorm van onze dag genoten en er is eigenlijk zo goed als niks echt fout gelopen. Een goede voorbereiding lag hier zeker mee aan de basis, samen met de leveranciers waar wij hebben mee samengewerkt. Stuk voor stuk hebben ze onze dag mooier gemaakt!