De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter!

een leuke uitstap met een kleuter!

Sinds Sep naar school gaat, heeft hij elke morgen een stukje fruit mee om op te smullen tijdens de speeltijd. ’s Middags mogen de kleuters een koek. Dat zorgt er toch voor dat het fruitverbruik ten huize Van Ryssel toch de hoogte in geschoten is. En wat is er nu leuker om eens te gaan kijken waar die appeltjes en peren vandaan komen? We zochten de dichtstbijzijnde zelfplukboerderij bij ons in de buurt op. De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter!

Zelfplukboerderij

We kwamen terecht bij Hof ’t Klokhuis in Sint-Denijs. Toch eventjes rijden, maar lekker vrij om te plukken!

Na enkele koudere en regenachtige dagen kwam eindelijk het zonnetje weer piepen. We hadden één van die zeldzame rustige zondagen en met dit weertje konden we niet in onze luie zetel blijven hangen. We besloten het een keertje educatief aan te pakken.

Wat groeit aan welke boom?

In de auto hebben we hadden we de leukste conversaties met onze kleine man. We vertelden hem dat we appeltjes zouden gaan plukken. Appeltjes groeien aan de appelbomen. En peren aan de perenbomen! Peren konden we ook plukken. Plots ging de wereld voor hem open. We moesten zeker ook bananen plukken van de bananenboom!

Gelukkig was het idee van de bananenboom al lang vervlogen toen we met de laarsjes en ons mandje in de boomgaard trokken! Wat een dolle pret was me dat zeg! En al die mooie appeltjes!

De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter! – collage 1

Sep had de tijd van zijn leven om tussen de rijen appelbomen te rennen en lekkere appeltjes te selecteren. En wij genoten met volle teugen om hem bezig te zien in al zijn enthousiasme! En zeg nu zelf, dat is een gezwind boerke in wording, toch?

De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter! 2

We ontdekten samen ook dat je niet alleen de appeltjes onderaan de bomen kunt plukken, maar met een beetje hulp van papa kon Sep ook die appel helemaal bovenaan in de boom pakken! Oe sjiek was da nie?

De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter! 3
De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter! 4

Na de appels moesten ook de peren er aan geloven. De appels waren rood en de peren? Die zijn groen! En soms moest je daar heel hard aan trekken om die te kunnen plukken!

De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter! – collage 2

Toen we terug thuis waren, hebben we meteen van al dat lekkers geproefd, samen met een glaasje lekkere appelsap vanop de hoeve! Smikkelen maar!

De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter! – collage 3

Wil je zelf je fruit gaan plukken? Dat kan nog tot 31 oktober op Hof ’t Klokhuis, of een andere zelfplukboerderij in je buurt! Vergeet zeker je kleuter niet!

De zelfplukboerderij – een leuke uitstap met een kleuter! 5