Sep spreekt III

Sep wordt bijna 4. We hebben lang moeten wachten op zijn eerste vertelsels, maar nu staat zijn kwebbeltje niet meer stil. Ik verzamelde 10 van zijn beste quotes van de afgelopen maanden!

1. Ik ben al groot gegroeid hé. Hij laat geen moment voorbij gaan om ons er aan te herinneren dat hij al groot is, ’t klein sprot.

2. Kijk mama! Er staan zebrassen op mijn trui! Gotta love hun eigen meervouden!

3. Ik zeg de eerste regels van z’n vaderdagversje op om te oefenen. Ik vraag ‘en hoe gaat het dan?’ Om droogweg ‘Goed’ als antwoord te krijgen. Om dan met de meest ondeugende smile ’t is grappig he’ te zeggen. Nen hele komiek al!

4. Kijk! Wij hebben een vlag van de Kleurslager! Jep, een slager met een geheel unieke naam hebben wij!

5. Ik wil in het grote bed slapen. Daar is nog een plaatsje! Sep wil niet meer in zijn eigen bed slapen in het midden van de nacht. Papa probeert uit te leggen dat er geen plaats meer is bij mama en papa. Maar dat is dan zonder de logistieke skills van Sep gerekend.

6. Dat zijn mijn baby’s! Een uitspraak die elke keer volgt als we samen met de broertjes op stap gaan. Preus lik fjirtig is hij op z’n kleine broertjes!

7. Kijk mama, 2 Seppen op de computer! We gaan samen een nieuw Kids ID aanvragen om op reis te mogen gaan. Als zijn pasfoto wordt ingescand, ziet hij zichzelf 2 keer op het computerscherm verschijnen!

8. Naar aanleiding van vaderdag leerden ze over de baard van papa. Als antwoord op de vraag of Sep al een stoppelbaard heeft? Mijn stopselbaard is af!

9. Sep toonde veel interesse in het WK voetbal. Ook in de klas hadden ze er rond gewerkt. We keken samen naar een match van de Rode Duivels en Sep vond de meneer met zijn bandje aan z’n arm wel heel speciaal. We vertelden hem dat hij de kapitein was van de Rode Duivels. Waarop hij prompt het volgende vroeg:  Maar waar zijn de boten dan? Die kunnen toch niet op het voetbalveld?

10.  Moeke, ik ga al die vieze geiten wel opruimen! Sep wilde meehelpen koken en stelde voor om alle groenten afval in de vuilbak te doen.

Meer Sep spreekt? Deel I en II kan je hier vinden!