Opvang prep II – wat zit er in de opvangtas?

Morgen gaan Freek & Ferre voor het eerst enkele uren wennen bij onthaalmama Elise. Een hele grote stap, voor zowel onze kereltjes als voor mama. Ik zal voor het eerst eens helemaal alleen thuis zijn sinds de geboorte van de tweeling.

We zijn al enkele weken bezig om het wenmoment voor te bereiden. Zo zijn we vorige maand begonnen met een flessentraining. Iets wat voor mijn borstkindjes helemaal niet zo gemakkelijk liep, zoals je in een vorige blogpost kon lezen. Ze zijn nogal die hard fan van de open melk bar.

We zorgen ook voor enkele extra spullen die gewoon in hun rugzakje kan blijven zitten. Wat stoppen wij allemaal in hun rugzakje?

1. Een klein flesje van Difrax. De jongens drinken per portie om en bij de 100 ml. Dit wel nog een heel aantal keer per dag. Vandaar dat een kleine fles nog meer dan voldoende is. We hebben ook al grotere flessen klaarstaan voor het moment dat een kleine niet meer voldoende is.

2. Niet helemaal in hun eigen rugzak, maar toch wel heel belangrijk, potjes afgekolfde moedermelk. Ik bewaar de moedermelk in potjes met een schroefdeksel van Difrax. Er kan 150 ml in een potje en ze lekken niet. Deze potjes stop ik samen in een koeltasje. Ik voorzie ook een flessenwarmer, mocht ze die niet standaard hebben. Die mag er dan blijven.

3. Hun tutdoekjes van Koeka met hun tutje aan. Helemaal spiksplinternieuw en nog ongeknuffeld. Hopelijk is dat geen probleem. Freek en Ferre hebben hun eigen kleurtje van knuffeldoekje, zo kunnen ze later zelf gemakkelijk hun eigen tutje herkennen. Ik heb ze ook voorzien van hun naam, aangezien ze elk een andere tut verkiezen!

4. Hun lulu’tjes. Van die knuffeldoekjes om op hun hoofdje te leggen. Daar worden ze instant kalm van. We hebben er van Noukie’s die bij elkaar passen. Freek heeft een olifant en Ferre een konijntje.

5. Sinds een dikke maand hebben ze ook een knuffelkonijntje van Happy Horse. Dat ding gaat precies overal mee, aangezien ze het dood knuffelen. Ze duwen er hun gezichtje in als ze moe worden of trekken aan de oren of ledematen. Dan heb ik er maar een extra paar besteld voor bij de onthaalmoeder.

6. Reservekledij. Vrij standaard zeker? Een extra rompertje en setje kleren voor als het mis zou lopen. Vooral met ons spugertje Freek zal dat vast wel eens nodig zijn.

7. Luiers. Onmisbaar voor twee kakventjes. Omdat bij de onthaalmoeder luiers op standaard momenten worden gewisseld, naast de momenten dat het natuurlijk opvalt dat ze eens hun best hebben gedaan, koos ik ervoor om luiers van het merk van de Colruyt mee te geven. Ze werden door beide jongens getest en goedgekeurd.

8. Koortswerend middel. Hopelijk hebben ze het nooit nodig, maar voor het geval dat, geef ik het toch maar mee.

9. Hun heen-en-weer schriftje krijgen ze straks ook mee. Daarin kunnen we lezen hoe ze de dag beleefd hebben en of ze goed gegeten hebben.

Ik labelde al hun spullen met mini labels of strijklabels van GoedGemerkt. Ik bestelde daar eerder voor de spullen van Sep en ben uitermate tevreden van de kwaliteit hiervan! Ik ben me ervan bewust dat alles misschien iets teveel gelabeld is qua beertjes en dergelijke, maar het is in het begin toch wat zoeken welk beertje bij welk kind hoort. Zo is het net iets makkelijker voor de onthaalmama!

Ik hoop dat ik niets vergeten ben! Geven jullie nog extra’s mee met jullie kindje(s)?