Getest: de vochtige doekjes van Jackson Reece

Een tweeling in huis, dat betekent een shitload aan luiers. Pun intended. Zeker die twee spoken van mij! Omdat ze nog exclusief borstvoeding krijgen, worden die broekjes enkele keren per dag goed gevuld. Naast de luiers vliegen ook de pakjes vochtige luierdoekjes er vlotjes door.

Toen ik van Blabloom de kans kreeg om de vochtige doekjes van Jackson Reece te testen, nam ik deze met plezier aan. Ik had immers geen ervaring met volledig biologische doekjes zonder chemicaliën of parfums. Wel had ik eerder al eens de superhandige desinfecterende handspray cadeau gekregen en die zit steevast in onze luiertas!

Ik heb een tijdlang getwijfeld of ik niet wasbaar zou gaan luieren voor Freek & Ferre. Maar het feit dat ik nu al amper door de was heen raak, gaf de doorslag om toch bij de wegwerpmodelletjes te blijven. Dat ik met biologisch afbreekbare doekjes dan toch iets kan bijdragen aan het milieu, geeft met toch een ietwat beter gevoel.

De Jackson Reece wipes bestaan in twee varianten, Natural en Herbal. Aan de Herbal doekjes hangt een licht kruidengeurtje, maar ik merk het met moeite op. Ik moet zeggen dat ik het parfum in de doekjes eigenlijk zelfs niet mis.

Toen ik de pakjes doekjes uitpakte merkte ik meteen de verpakking op. Die voelt anders aan dan de standaard vochtige doekjes uit de supermarkt. Ook daar is aan gedacht om die volledig biologisch afbreekbaar te maken. Ze voelt goed in de handen.

De doekjes zelf zijn iets dikker dan wat ik gewoon ben, zeer stevig en er zit precies wat zeep in verwerkt. Dat maakt dat je met 1 of 2 doekjes hele vieze billen kunt schoonvegen. Door het stevige gevoel wreef ik wat langer door met een doekje.

Het feit dat er geen parfums of chemicaliën inzitten, maakt dat de billetjes ook niet rood zullen worden. Al hebben onze kereltjes daar eigenlijk weinig moeite mee. Voor luiers zonder stoelgang gebruikte ik al tissues met reinigingsmelk om de billen op te frissen.

Ook mijn man gebruikte met plezier de doekjes. Hij merkte vrijwel omiddellijk op dat ze wat dikker waren en gebruikte meteen minder stuks omdat hij geen schrik meer had om uit te schieten.

Ik gaf ook een pakje mee met mijn kolfcollega Maud, zodat ze de doekjes ook leerde kennen. Zij vond het zeperige gevoel in de doekjes best fijn, zo kunnen de doekjes ook gebruikt worden voor een opfrisbeurt van de snoetjes. Iets wat hier toch ook wel vaak gebeurt sinds we de doekjes in huis hebben. Voor de kleinsten, maar evenzeer voor de steeds terugkerende chocomond van de oudste!

Wat betreft de nadelen waren we het allemaal wel eensgezind dat het best moeilijk is om de doekjes uit het pakje te krijgen. Ligt het aan de dikte en de zeep of aan de manier van verpakken, ik weet het niet, maar het is moeilijk om de doekjes uit het pakje te krijgen. Je hebt je beide handen nodig om een doekje er uit te trekken, best onhandig als je al een iets beweeglijkere baby hebt. Dat er twee of drie doekjes aan elkaar bleven kleven had ik ook vaak voor. Al wegen deze nadelen natuurlijk niet op tegen alle voordelen die de doekjes te bieden hebben!

Wij zijn alvast zeer content dat wij deze doekjes mochten testen en zullen ze zeker nog gebruiken, in combinatie met de tissues en de reinigingsmelk!