LEGOLAND!

Vandaag was the big day voor Sep! We gaan naar Legoland! Hij heeft er echt weken naartoe geleefd en nu was het zo ver! Het ontbijt kon niet snel genoeg gaan.

Het ritje naar Billund duurde een klein half uurtje. Er was geen kat op de weg en we konden toch een klein deeltje van de mooie natuur hier meepikken!

Het werd een prachtige dag met heel veel zon en zo’n 21 graden. Ideaal weer om een pretpark te doen!

img_6926
img_6923

Legoland is een middelgroot park, maar toch kleiner dan Plopsaland. Het is ietwat kaler aangekleed, maar wel heel erg proper. Alle attracties hebben echter wel een link naar Lego.

Wanneer je het park binnenkomt, kom je terecht in het originele Legoland zoals het in 1968 werd opgericht. Daarna werd het park verder uitgebreid. Ik vond het eerste deeltje wel een van de gezelligste plekken in het park. Voor Sep begon het meteen met hoogtepunten: de trein en de splash!

img_4532
img_6952

We hadden er precies een goede dag uitgepikt. Het was helemaal niet druk, al is het park wel voorzien op grote druktes. Er was plaats voor ellenlange wachtrijen, maar wij hoefden nooit langer dan 5 minuutjes aan te schuiven. Ze hebben ook het leuke concept om bakken met Lego of Duplo in de wachtrijen te zetten. De kinderen kunnen dan spelen terwijl de volwassenen aanschuiven!

img_6934
img_6995

Sep kreeg al snel een hongerke 😋. Dringend tijd om te gaan eten dus!

img_7006

Het was ook heel fijn om in het park wat te eten. Overal zijn gezellige tafeltjes met afdakje voorzien op leuke plekken. Wij kozen voor een grasweide, waar ook enkele bakken Duplo stonden. Ideaal om zo even op adem te komen! Ook de kleintjes vonden het zalig om even vrij te kunnen bewegen!

img_7014
img_7025
img_7031

Nadat we al onze maagjes goed hadden gevuld, trokken we naar de eerste show van de dag. Een makkelijk verhaal rond de gouden legosteen van een prinses die gestolen wordt. De humor was soms een beetje dun, maar Sep vond het wel heel amusant! De acteurs werkten vooral met gebaren en sprongen met allerlei gekke toeren het water in.

img_7042
img_7079
img_7061

Daarna was het tijd voor nog enkele attracties! Legoland beschikt ook over een aantal doe-het-zelfattracties. Superplezant eigenlijk! Een van de leukste was om het snelst je brandweerwagen bij de brand krijgen om die dan te blussen en terug te keren. Keihard labeur en een zalige samenwerking met je kind!

img_7112

We volgende ook nog een tweede show. Dat was een stuntshow met ridders en paarden. Die was eigenlijk echt supertof. De narren pikten mij er ook uit om kegels te gooien. Gelukkig moest ik er niks van kunnen 😂. Zowel Sep als Freek en Ferre volgden de show heel aandachtig. Freek ging spontaan meeklappen als het publiek applaudisseerde.

img_7160

Dan werd het tijd om ons dagje Legoland af te sluiten met een laatste rondje attracties. Omdat er steeds minder volk was, konden we er nog heel wat doen! Sep had echt de dag van zijn leven! Hij leerde hier ook wat een monorail was, een concept dat hij wel heel ‘raar é’ vond.

img_7221
img_7180
img_7211
img_7204
img_7168

We sloten ons dagje af met een rondje door de grote Legoshop. Gelukkig hadden we dit een beetje geanticipeerd en hadden we een doos van thuis meegebracht. Die Denen schieten er immers niet naast met hun prijzen. Alles is zo’n 20 à 30% duurder dan bij ons. We voorzagen ons enkel van een klein aandenken aan deze prachtige dag in de vorm van een leuke drankbeker. Zo kunnen we elke dag een beetje terug wegdromen…

img_7236
c86f6-img_7240

Morgen opnieuw groot avontuur! Dan rijden we richting Kiel om er op een cruiseship te rijden en naar Noorwegen te varen! See ya!