Een weekje nazomeren in Sérignan-plage

Die cursus blijf-eens-in-uw-kot, die zullen we toch ooit eens moeten volgen. Maar na alle bergen tegenslag die we dit jaar overwonnen hebben, mochten we onszelf wel een keer goed soigneren. We kozen voor een weekje nazomeren in Zuid-Frankrijk.

Geen gekke of avontuurlijke trips deze keer, gewoon luilekkeren aan het zwembad in ’t zonneke en genieten van het Franse bourgondische leven. Ge weet wel. Met een goeie vettige croissant ’s morgens, een lekker stokbroodje ’s middags en een apero in de vooravond, met als afsluiter iets op de BBQ. Zoals la douce France hoort te zijn!

Een weekje nazomeren in Sérignan-plage – collage 1

We kozen voor camping le Sérignan-plage omdat de waterspeelplaats voor de kinderen er op foto er alvast veelbelovend uitzag. Wel, dat was alleszins het minste wat je kon zeggen! Wij konden Sep loslaten op de gigantische waterspeelplaats en zagen hem maar af en toe terug voor een snelle toiletbreak. Alle glijbanen moest hij toch wel minstens 100 keer uitgeprobeerd hebben.

Een weekje nazomeren in Sérignan-plage – collage 2

Ook de kleintjes hebben zich erg geamuseerd. Het zonnetje heeft hen van heel wat vitamientjes voorzien. Voor hun gezondheid was dit het ideale klimaat! Het water kwam voor ons op enkeldiepte, wat voor hen dus ook ideaal was. Zelfs al kruipend was het nog helemaal veilig. Uiteraard altijd onder toezicht, want met kinderen weet je maar nooit.

Een weekje nazomeren in Sérignan-plage – collage 3

Alleen maar bof over de waterspeelplaats en het onderhoud ervan op de camping. Elke avond werd het water afgelaten en de morgen erop werd de hele speelplaats schoon geschrobt en voorzien van vers water. Extreem proper dus! Ook de lagune, het grote en diepe zwembad, is volledig van omheining voorzien. Snelle peutertjes en kleutertjes kunnen niet ongezien binnenraken, wat toch een extra gevoel van veiligheid geeft.

Iets verderop lagen ook enkele supersnelle glijbanen waar Sep van kon zoeven. Samen met mama of papa, want begeleiding was nodig. Voor 2 glijbanen was hij zelfs nog te klein. Streng waren ze wel, maar het zorgde er wel voor dat alles veilig verliep!

Een weekje nazomeren in Sérignan-plage – collage 4

Wij verbleven in een stacaravan voor 6 personen, waarbij we gratis 2 babybedjes en 2 kinderstoelen kregen. Dat was erg fijn en zorgde ervoor dat we niet met gigantisch veel spullen hoefden te zeulen. Het huisje zelf had een basisuitrusting en een grote koelkast met diepvries. Sep sliep in het uitklapbed in de woonruimte.

Het huisje was voor ons net groot genoeg, maar het is er wel op voorzien om buiten te leven. Wij gingen midden september, wat er voor zorgde dat het ’s morgens te koud was om buiten te ontbijten. Wanneer iedereen aan de ontbijttafel zat, was er niet veel plek meer om te bewegen.

Ook ’s avonds koelde het snel af. Omdat Sep in de leefruimte lag, werden wij dan al vroeg tot onze slaapkamer verbannen. Soms legden we hem eerst te slapen op ons bed, zodat we wat comfortabeler konden zitten.

Qua camping is het wel luxueus verblijven. Alles is op het domein beschikbaar. Van bakker, slager tot mini supermarkt. Dat het iets prijziger is, neem je er dan wel bij. Er is een supergezellig restaurantje, waar je zowel ’s middags als ’s avonds terecht kan. Wij werden er op een middag helemaal op onze wenken bediend. Ook Sep werd op zijn maat superlief aangesproken door de dienster. We hielden er een reuzegrote dennenappel (pomme de pin, leerden we) als souvenir aan over!

79d2a17b-217f-4d32-837e-e426e39b9852-1
2751c052-7ecf-43b1-9010-e69cb8f9c68a-1

Elke dag waren er ook verschillende activiteiten voorzien. Zo was er één avond een kermisavond met opblaasattracties. Sep had de grootste lol met pijl en boog, een bal met velcro en een hindernissenparcours. En dat allemaal in het pikkedonker! Een rondje op de oude carrousel van het jaar 1900 konden we ook niet laten liggen.

Een weekje nazomeren in Sérignan-plage – collage 5
4df39883-b6fa-4b1a-ac2f-c23ea5a2b2b4

Er is ook een hele leuke ruimte voorzien voor de allerkleinsten. Het speelgoed en het speeltoestel waren allemaal van premium merken en goed onderhouden. Zo is er echt voor elke leeftijd wel iets te doen in le Sérignan-plage!

78941b5d-fd90-4fa5-aef9-5a6eb324cec3

Zoals de naam het ook zegt, ligt de camping vlak aan het strand. Je kan dus zo de zee in! Iets wat wij niet gewaagd hebben, vanwege de temperatuur. We waren dus vooral niet van het zwembad weg te slaan.

6b964152-a31c-4d6b-9d53-7f8b2d71c627

Op de enige regenachtige dag trokken we naar Carcassonne, om de stad van het gekende spelletje eens te verkennen. Het deed ons vooral denken aan le Mont-Saint-Michel die we eerder al eens bezochten. Het leukste van de stad was het kuieren langs de omwalling, ver weg van de toeristen.

Een weekje nazomeren in Sérignan-plage – collage 6

Bij onze boeking hadden we ook een Languedoc-Roussillon ontdekkingspack gekregen. Daarbij kregen we kaartjes voor elk lid van ons gezin om een toeristische attractie naar keuze te bezoeken. Uiteraard konden wij het Lego museum niet aan ons laten voorbij gaan. Sep gaf zijn ogen ruim de kost en kan er nog steeds dingen over vertellen.

Een weekje nazomeren in Sérignan-plage – collage 7

Wij waren op zoek naar een deugddoend weekje ontsnappen aan de realiteit. Niets moet en alles mag. Hoewel het met 3 kinderen nog steeds werken blijft, vonden we toch welverdiende rust in Sérignan-plage. Even de batterijtjes bijladen voor ons hele gezinnetje. En vooral heel hard genieten van elkaar!

ae2702a3-c1ad-417a-af66-cd27c2377676