Winterwonderkasteel in Gent

Tijdens deze Kerstvakantie hebben we vooral uitgerust. Iets wat de kinderen, maar Tom en ik ook heel hard nodig hadden. Even bekomen van een heel heftig jaartje.

Toch wilden we deze vakantie niet aan ons voorbij laten gaan zonder uitstapje. Van die cursus blijft es in uw kot gaat het er toch nooit meer van komen vrees ik.

Na een rondje Google en afstanden afwegen was de kogel door het kasteel en hebben we onze bende in de wagen geladen en waren we we op weg richting Gent, met de zon op onze snoet.

Winterwonderkasteel

We trokken meteen naar het Gravensteen, dat deze kerstperiode omgetoverd was naar het Winterwonderkasteel. Overal zijn feeërieke kerstbomen, kerstlichtjes en kaarsen geïnstalleerd om een supergezellige sfeer te creëren.

Winterwonderkasteel

We kregen een gratis audiogids aangemeten, waar Wouter Deprez ons met zijn sappige vertelstem ons de geschiedenis van het Gravensteen uit de doeken deed. Sep was helemaal gefascineerd! Ik weet niet of hij alles gesnapt heeft, maar hij heeft het verhaal van begin tot eind verslonden!

Winterwonderkasteel

Wij bezochten het Winterwonderkasteel rond 16h30. Zo zagen we het kasteel in de zon, maar ook de prachtige zonsondergang en daarna de prachtige lichtjes die overal aangezet werden.

Winterwonderkasteel
Winterwonderkasteel
Winterwonderkasteel
Winterwonderkasteel

Voor de kinderen was er een zoektocht naar de gouden appel doorheen het kasteel! En ik kan alvast verklappen dat hij écht goed verstopt zit! Sep moest heuse moeite doen om de appel te vinden, hij had er bijna over gekeken.

Na afloop namen we nog een leuk familiekiekje op de troon in de souvenirshop!

Winterwonderkasteel

Het Winterwonderkasteel kan je nog bezoeken tot en met 5 januari. Tickets kan je hier vinden. (Non spon, by the way 😉 )

Gentse Winterfeesten

Na het Winterwonderkasteel trokken we nog even naar Winterwonderland, ofte Gentse Winterfeesten. De prachtige kerstmarkt van Gent. Eerlijk toegegeven, toch wel het neusje van de zalm van de Belgische kerstmarkten als je ’t mij vraagt!

Winterwonderkasteel

We flaneerden op ’t gemakje rond en gaven onze ogen meer dan de kost! Ook de kindjes vonden het prachtig om alles te bewonderen vanuit de kinderwagen.

Winterwonderkasteel

Het was er zelfs zodanig groot dat we er niet in slaagden om de hele kerstmarkt af te werken. De kindjes werden iets te moe en de temperaturen werden net wat te koud om verder te gaan, dus moesten we onze wilde avonturen staken.

Winterwonderkasteel

We begrijpen nu waarom alle parkeergarages vol staan, het is er keigezellig tijdens de kerstperiode in Gent en wij keren volgend jaar zeker nog een keertje terug!

Je kan de Gentse Winterfeesten zelf nog bezoeken tot en met 5 januari. Meer informatie kan je hier vinden.