30 dingen die ik wil doen nu ik 30 ben

It’s finally there, the big thirty! En het voelt toch een beetje raar aan, dat nieuwe cijfertje die mijn leeftijd nu definieert. Ik weet het, je bent maar zo oud zoals je je voelt en al, maar toch. Life starts at thirty. Or so they say.

Daarom 30 dingen die ik graag zou uitproberen nu ik 30 jaar ben geworden. Het ene zal al wat makkelijker lukken dan het andere, maar uitdagingen zijn altijd wel es plezant niet? En tips zijn uiteraard altijd welkom!

 1. Meer uitstapjes en tripjes maken. Er liggen al twee grotere reizen vast, maar ook kleinere binnenlandse trips en uitstapjes kunnen erg plezant zijn. We halen er enorm veel energie uit om samen met onze kinderen op pad te gaan en er eens volledig uit te zijn!
 2. Blog about it! En niet alleen over de reizen en uitstapjes, maar over het algemeen zou ik meer content aan deze blog willen toevoegen
 3. Vaker make-up gebruiken. Ik liet me in 2019 eens professioneel maquilleren en dat gaf een enorme boost in mijn zelfvertrouwen! Ik zou hier vaker de tijd willen voor nemen om hier beter in te worden en uiteraard om er goed uit te zien ;-).
 4. Milder zijn. Voor mijn kinderen, voor mijn ventje, voor mijn, omgeving, maar vooral voor mezelf!
 5. Vandaag de dag kunnen we er niet meer om het klimaat heen en ik wil graag ook mijn steentje bijdragen door ecologisch bewuster om te springen met alles wat ik doe. Van herbruikbare zakken tot ecologische poetsproducten van Eezym en doordachter sorteren.
 6. Om een frisser hoofd te krijgen, en een overzichtelijker huis, wil ik samen met Tom ook werk maken van ontspullen.
 7. Een frisse geest in een fris lijf. Daarom wil ik voor de zoveelste keer opnieuw gaan sporten door te lopen!
 8. Om het voorgaande waar te maken, wil ik minstens met één loopwedstrijd meelopen in het komende jaar.
 9. Eens alleen op reis gaan. ’t Is te zeggen, zonder man en zonder kinderen, maar met mijn beste vriendin. En niet voor een weekendje, maar voor een hele week. Iets wat dus ferm buiten mijn comfortzone ligt, gezien ik vooral ‘mama’ ben. Maar we gaan het er eens goed van pakken!
 10. Tijdens die reis wil ik van een oude deugd genieten en weer de draad van het lezen oppakken. Graag had ik weer wat boeken gelezen. Nu ik 30 ben, zou ik er in slagen om in het komende jaar, pakt 10 boeken te lezen?
 11. Water en de rest komt later. Ik heb een kantoorjob en soms durft het er al eens bij in te schieten. Water drinken zou ik het komende jaar toch echt wel beter willen doen. Daarom kreeg ik een Dopper voor kerst. Door hem twee keer te vullen, kom ik ruimschoots aan mijn dagelijkse hoeveelheid water!
 12. Friends bingen. Big shame on me, I know, maar ik zag de reeks nog nooit eerder. Echt hét moment om hem dus van mijn bucket list te schrappen het komende jaar!
 13. 5x in de week vers koken. Afgelopen jaar was heel erg hectisch. Daardoor sloop de gewoonte om afhaal- of kant-en-klare maaltijden te halen er wel in. Hoog tijd om beter te doen dus! 5 keer in de week vers, in het weekend mag de riem dan wat losser en kan er dan eens wat afgehaald worden of een restje uit de vriezer opgewarmd worden.
 14. Ons aan een weekmenu houden. Dé eeuwige discussie tussen Tom en mij, het horror weekmenu. Poging 34843843. Zullen we er in slagen om ons er deze keer aan te houden? Volgens mij is het de enige kans om puntje 13 te doen slagen!
 15. Twee maandelijkse date night houden met Tom. Iets wat we eigenlijk echt wel broodnodig hebben om te onthaasten van het drukke gezinsleven dat we hebben. En dat we vooral eens onvoorwaardelijk aandacht aan elkaar kunnen spenderen!
 16. Mijn massage bon opgebruiken. Spreekt voor zich ;-). Even heel hard genieten en aan zelfzorg doen!
 17. 5 concertjes meepikken. Muziek is altijd mijn passie geweest en van concerten geniet ik nog steeds! Helaas maak ik er veel te weinig tijd voor. Misschien helpt het doelen stellen wel om zo meer te genieten waar ik ooit zo gek van was!
 18. Nee zeggen wanneer iets mij niet past om te doen en daar geen spijt van hebben! Een heel moeilijke voor mij, als people pleaser ben ik geneigd om standaard ‘ja’ te antwoorden op de meeste vragen zonder eerst aan mezelf of de gevolgen voor mijn gezin te denken. Ik wil daar meer bij stil staan!
 19. Een cursus fotografie met smartphone volgen. Ik neem al mijn foto’s met mijn smartphone. Sommige worden ook afgedrukt en in huis opgehangen. Ook onze reisfoto’s worden met mijn telefoon genomen. Ik wil er daarom nog net dat ietsje meer uithalen!
 20. 6 verschillende cocktails leren shaken. If life gives you limes, you make margharitas! Alleen weet ik niet hoe?! Time to learn dus! En lekker veel proeven…
 21. Een fotoshoot met het gezin. De kinderen worden zo snel groot! Af en toe een fotoreportage om hun gezichtjes op de gevoelige plaat vast te leggen zorgt ervoor dat we eeuwig blijven herinneren hoe ze er ooit uitzagen!
 22. Leren surfen. Op echte golven, niet op het internet hé. Da’s een beetje een jeugddroom. Da’s een beetje dé uitdaging van deze 30. Heel benieuwd of het zal lukken!
 23. Minder twijfelen, gewoon doen. Ik ben een eeuwige twijfelaar en nog een grotere piekeraar. Ik zou echt àlles overdenken. Ik heb deze blogpost overdacht en bijna niet gepost omdat hij niet op mijn verjaardag klaar was. And than again omdat iedereen nu zowat zijn new years resolutions post. Ik heb het dan maar gewoon gedaan, als ode aan dit punt!
 24. Ouderwets picknicken met mijn gezin. Op een rood kleedje in de zomerzon. Ik zie het al voor mij.
 25. 7 nieuwe gerechten leren koken, waar de kinderen van kunnen meesmullen. Blogpostmateriaal en al. Al moet ik ze eerst zien uit te vinden, die 7 nieuwe gerechten. En de kinderen moeten ze nog lekker vinden ook. Keep you posted!
 26. Meer Spotify luisteren. In 2019 luisterde ik zo’n 36.201 minuten naar Spotify. Vooral thuis lag er vaak muziek op. Dit jaar zou ik vaker op kantoor willen luisteren en mijn playlists meer willen differentiëren.
 27. Eens een sexy stuk lingerie kopen. Just because I can
 28. Vrijwilligerswerk doen. Wat of hoe, ik ben er nog niet helemaal aan uit. Er is echt een gigantisch scala aan mogelijkheden wat ik precies kan doen. Indien iemand een té gek idee heeft, brand maar los!
 29. De fotomuur in de slaapkamer afwerken. De lange muur in onze slaapkamer hangt al 4 jaar vol kadertjes. Af en toe, als we een tripje of een leuke activiteit doen, komt daar een foto bij. Ik zou dit project dit jaar eindelijk eens willen finaliseren!
 30. Beslissen of er nog een vierde kindje komt. Go out with a bang 😉