Do-it-yourself LEGO tafel

DO-IT-YOURSELF LEGO TAFEL

Dat er in ons huis een voorliefde is voor Deens constructiespeelgoed, is geen verrassing meer. Elke gelegenheid lijkt goed om de collectie weer wat meer aan te vullen, van grote LEGO Quatro blokken naar LEGO Duplo tot de originele Lego sets. You name it, we have it.

Toen Sep zijn vijfde verjaardag vierde, was het hek een beetje van de LEGO dam en was het hoog tijd om die collectie onder handen te nemen. Want zoals iedereen wellicht weet, eens de LEGO’s door elkaar zitten, is er geen fluit meer aan te beleven.

Sep haalde tot nu toe zijn grootste plezier uit het bouwen van de verschillende sets. Maar hij wordt groter, kijkt meer YouTube en wil gelijk de echte ook een LEGO stad bouwen. Met die twee kleine bengels hier beneden is dat een echte no-go. Tijd dus om een LEGO tafel te gaan do-it-yourselven. Roger in da house?

Diy lego tafel

Een simpele IKEA-hack

Voor onze enige echte DO-IT-YOURSELF LEGO TAFEL heeft men de volgende 3 elementen nodig:

  1. twee witte TROFAST kasten van den IKEA. Wij opteerden voor een combinatie van witte en oranje bakken, ideaal voor in zijn oranje bootjeskamer. We plaatsten de kastjes zo ver uit elkaar dat er net een stoeltje tussen kan.
  2. een lange witte plank van GAMMA. Wij kozen voor eentje van 250 op 80 cm. Waarom zo’n breed geval? Awel, omdat we ook zijn treinsporen op de plank wilden installeren. Op een plank van 60 centimeter breed kan je geen bocht maken in LEGO sporen! De plank ligt gewoon los op de TROFAST kastjes.
  3. 2 poten ter ondersteuning achteraan de plank. Want die komt immers dieper dan de TROFAST kasten en ik wil niet dat de plank met kind en speelgoed omkiept als hij er onverwachts toch op zou kruipen. Een ongelukje is snel gebeurd. Mijn handige Harry heeft die poten vastgemaakt aan de plank.

Poepsimpel dus, zo’n grote werktafel! Bovendien opbergruimte zat. Op dit moment krijgt hij het zelfs niet opgevuld met bouwblokken en kunnen er, in afwachting van een volgend DIY project ook leesboeken in opgeborgen worden.

Diy lego tafel

Op dit eigenste moment bestaat LEGO stad zo’n 3 volle maanden en heeft hij zeker al 3 à 4 upgrades gehad. Het is supertof om onze zoon bezig te zien in zijn eigen fantasie. Hij heeft ruimte om te bouwen én te spelen. En de rest zit netjes opgeborgen. Everybody happy dus 😉

Vergeet je deze DO-IT-YOURSELF LEGO TAFEL niet te pinnen?