DIY Tweelingslee

Toen we plannen maakten om naar Winterberg te trekken om een dosis winterpret te beleven met drie kinderen, zaten we even met de vingers in het haar wat we zouden doen wat betreft een slee. 3 exemplaren lenen en meenemen was nu eenmaal teveel van het goede.

Na wat surfen kregen we het idee om onze eigen tweelingslee samen te stellen. Na een bezoekske aan den Decathlon, met het nodige meten met alle kindercombinaties, kreeg ons plan helemaal vorm en bestelden we de nodige onderdelen om onze eigen custom tweelingslee in elkaar te knutselen.

Veel onderdelen hadden we in feite niet nodig om tot dergelijke tweelingslee te komen, die kan je eigenlijk allemaal in Decathlon zelf bestellen, of van een gelijkaardig merk op bijvoorbeeld bol.com.

  1. Het belangrijkste is onderdeel is uiteraard de slee zelf. Wij kozen voor een standaard houten exemplaartje van 1 meter
  2. In plaatse van 1 kinderzitjes bestelden wij eenvoudigweg 2 kinderzitjes
  3. Om de slee volledig te finaliseren, kochten wij nog een simpele trekgreep. Akkoord, kan ook met een gewoon touw, maar het handvat leek ons wel makkelijk als we het gewicht van twee kinderen vooruit moesten trekken.

Wij kochten deze houten slee met het idee om hopelijk enkele winterse dagen vol sneeuwpret hier in België te beleven, maar ook al met onze lange termijn bril op. Sep neemt ze eind deze week ook mee naar de schaatspiste, wanneer hij gaat schaatsen met zijn klasgenootjes. Volgend jaar plannen we ook een skireis en dan zijn Freek & Ferre nog te klein om zelf te leren skiën. Enter een hele load sneeuwpret op de slee! En wie weet… wordt dit wel een jaarlijks tripje?