Buiten spelen met Quadro

Op groot verzoek, een stukje over ons Quadro buitenspeeltuig!

Nu het zonneke weer volop present is, spenderen we weer meer tijd buiten. Wij hebben een rijhuis, waarbij onze tuin zich helemaal achter ons huis situeert. Toen we ons huis kochten, was de tuin al volledig ingericht. Er staat een gemetseld tuinhuis, het terras is aangelegd en de twee grasvlakten worden vakkundig gescheiden door een mooi padje in blauwsteen tegels. Heel erg netjes allemaal. Tot er kinderen kwamen.

Een zo’n grasvlakte is namelijk te klein om daar een groot houten speeltuig op neer te poten. We moesten daarom op zoek naar alternatieven. Daarbij ging ik terug naar mijn eigen kindertijd en kwam ik uit bij Quadro. Een modulair speeltuig dat een soort plastic gebruikt (zonder schadelijke stoffen welteverstaan, volledig BPA, lood en PVC-vrij) om buizen en connectors te produceren. En met die set van buizen en connectors kan jij dan een speeltuig bouwen.

Wij schaften vorig jaar ineens een grote set aan, met een glijbaan en een zwembad. We waren het een klein beetje beu om ieder jaar zo’n opblaasbaar ding te kopen die iedere keer scheurde. In het Quadro zwembad hoef je immers niks op te blazen. Het is een zeer stevig zeil dat je in de buizen hangt. Vorig jaar hebben we het al een keer in elkaar gezet met een kleine hoeveelheid water en dat bleek alvast goed in de smaak te vallen!

Buiten spelen met Quadro

Dat Quadro modulair is, maakt het net zo’n interessant speelgoed. Je kan het opzetten naar de leeftijd van je kinderen. Toen Freek en Ferre 1 waren, maakten we een mini ballenbad en een kleine glijbaan.

Buiten spelen met Quadro

In de nazomer bouwden we een grotere glijbaan. Alle drie de kinderen hadden er ferm hun plezier aan.

Buiten spelen met Quadro

Toen de herfst definitief doorbrak, braken we de boel af en hebben we het opgeborgen in het tuinhuis. Zo gaat het toestel langer mee. Begrijp me vooral niet verkeerd, het is alvast geen broos plastieken geval. Volgens hun website kan het een gewicht van een olifant dragen. Of dat waar is of niet, laat ik in het midden, maar ik heb alvast zelf op het toestel gezeten, samen met de kids, zonder dat ik mij onveilig voelde. Wij plaatsen het toestel binnen om de kleuren en kwaliteit langer te bewaren, net zoals wij dat ook doen met ons andere tuinmateriaal. De natuur is immers ongenadig.

Nu de lente in volle gang is, werd die glijbaan vakkundig afgebroken door Sep en koos hij een groot huis uit om te bouwen. Hij zette het samen in elkaar met papa en had daarmee de grootste fun. Het was voor hem precies Lego maar in ware grootte.

Sinds ze dit huisje in elkaar hebben gezet, staan Freek en Ferre elke morgen te dansen aan het schuifraam om buiten te mogen. Ze klimmen en klauteren langs alle kanten. Het is een fort, het is een kamp of het is een wildwaterbaan, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Buiten spelen met Quadro

Wanneer de zomer aanbreekt, zetten we een nieuwe constructie met zwembad in elkaar. Dan kunnen ze meteen in het zwembad glijden. Heel benieuwd hoe ze dat gaan vinden!

Buiten spelen met Quadro