The Corona Games: het gezellige gezelschapsspelen overzicht

We zijn 5 weken ver in onze lockdown van de coronacrisis 2020. We moeten binnen blijven en we moeten ons bezighouden. Vooral voor de kinderen is het niet altijd een evidentie om de dag goed te vullen.

Eén van de leukste dingen die we hier gelanceerd hebben tijdens onze quarantaineperiode is het spelen van een gezelschapsspel. We spelen er elke dag wel minstens eentje. Sep vindt het geweldig en is helemaal in de ban van de gezelschapsspelen.

Een klassiek bordspel of een alternatief spel, het maakt niet uit. Zolang dat we maar met hem samen zitten en Sep kan winnen. Zo niet, hangt hij de zeurpiet wel uit.

Welke spelletjes zijn bij ons dan een hit? hoor ik u vragen. Ik zet ze voor eventjes op een rij, de spelletjes die we omdoopten tot de Corona Games. De leukste uurtjes gegarandeerd, yé be warned!

De Toren van Pisa

Een klassiekertje die al meegaat vanuit mijn jeugd. Een heel simpel spel waarbij je toeristen op de wankele toren van Pisa moet plaatsen. De eerste die al zijn toeristen op de toren kan zitten, is de winnaar!

Dit spel vindt Sep vooral heel leutig. Hij ziet vaak het gevaar van de wiebelige toren niet in en wanneer hij er toeristen afkegelt, kan hij er zich vakkundig uitpraten. Wij spelen het vooral graag omdat het hem stimuleert in fijne motoriek.

Geluksfactor: *****
Strategie: *

Monopoly junior

De junior versie van het wereldberoemde Monopolyspel. Het spelbord is een heel stuk kleiner en heel wat makkelijker dan de originele versie. Geen hotelkaarten, alleen 1€ briefjes en minder opties. Maar daarom niet minder leuk om te spelen. Het geeft een goeie voorbereiding op de échte Monopoly als ze een jaartje of twee ouder zijn.

Sep vindt dit spel af en toe nog ingewikkeld. Hij is niet echt een offensieve speler en wil vaak zijn centen niet uitgeven, ondanks dat dat een verplichting is.

Geluksfactor: ****
Strategie: **

Stratego

We speelden Stratego original, een schat van Tom zijn kindertijd. De doos valt bijna uiteen, maar het spel zelf doet het nog meer dan prima! Zoals de titel zelf aangeeft, moet je strategisch spelen en de vlag van je tegenstander te pakken zien te krijgen.

Sep startte in mijn team, maar zoals verwacht was het spel véél te moeilijk voor hem. Toen ik gigantisch ingemaakt werd door Tom, wisselde hij strategisch van team, zodat hij toch aan de winnende kant stond. De volgende keer misschien toch een rondje Stratego Junior?

Geluksfactor: **
Strategie: *****

Triominos

Triominos is een denkspelletje eersteklas. En Sep is er dol op. De tegeltjes hebben een driehoekige vorm en er staan aan elke zijde twee cijfers gedrukt. Het spel is simpel. Je mag enkel je tegel leggen aan een andere tegel met dezelfde cijfers. Maar dat is niet zo makkelijk als dat lijkt.

Sep is gek op denkspelletjes. Hij neemt er echt zijn tijd voor en doet echt zijn best. Hij slaagt er dan ook in om zonder hulp (maar met voldoende bedenktijd) écht te winnen!

Geluksfactor: *
Strategie: *****

Jenga

Je kan het eigenlijk niet simpeler bedenken, houten staafjes die geschrankt op elkaar liggen en waar je elk op je beurt eentje eruit mag duwen en bovenop de toren mag leggen. Degene die de toren doet kantelen, verliest.

Sep vindt dit spel geweldig. Hij neemt steeds weer zonder vrees de onderste staafjes. Hoe hij het doet, vraag mij het niet, maar toch slaagt hij er steeds weer in. Als de toren valt, wordt er heel luid ‘Jenga Jenga’ geroepen, als een soort vreugdekreet.

Geluksfactor: ***
Strategie: ***

That’s it for now… Volgende week post ik een rondje Junior edities! Stay tuned!