#kooplokaal

#kooplokaal

#kooplokaal, een catchphrase die iedereen kent, maar ’t is even tijd om dit in de praktijk om te zetten! Een nieuwe lockdown betekent dat heel wat lokale zaken hun zaak moeten sluiten of dat zij hun werking alweer mogen aanpassen. Dat is een harde noot om te kraken.

Gelukkig laat de overheid lokale handelaren de optie om take-away of afhaalmomenten te organiseren. Sinds de eerste lockdown hebben heel wat zaken ook ingezet op een webshop, zodat mensen online konden bestellen. Zo kunnen zij hun klanten toch blijven bedienen.

Dat de overheid die opties nog toelaat, moeten we dan ook met beide handen aangrijpen. Nu is het aan ons om de lokale handelaren te helpen en te steunen. In navolging van Dorien (mamavandrieblogt) maakte ik hier een lijstje van lokale handelaren in de regio Ingelmunster en Izegem. #kooplokaal, want meer dan ooit hebben zij het nodig dat jij je nieuwe wintertrui of die lekkere maaltijd bij hen gaat afhalen.

Wees je ervan bewust dat #kooplokaal een levende lijst is. Ik vul deze lijst aan als jij jouw zaak graag in dit lijstje ziet staan. Laat je ook niet afschrikken door een regio. Heb jij een mooie zaak in Roeselare of Kortrijk, stuur me gerust een berichtje!

Veel liefs, Lore

Bescherming

 • Al sinds het begin van deze crisis is het bedrijf van Sofie enorm zwaar getroffen. Bulik staat namelijk in voor standenbouw en podiumbouw. Een sector die nu helemaal geen werk meer heeft. Sofie schakelde echter meteen en levert nu broodnodige producten voor verschillende sectoren. Producten zoals spatwanden, ontsmettingsmiddelen, alcoholgel en dispensers en de coolste maskers ooit! Meer info of meteen bestellen? besafebybulik.be!

Bloemen

 • In de Oostrozebekestraat, op een boogscheut van de Ingelmunsterse markt kan je De Witte Lelie vinden. Johan maakt de prachtigste boeketten en bloemstukken om je huis in deze donkere dagen op te fleuren. Je kan een boeket bestellen via hun website of even bellen naar 051 30 36 43. Als je in de omgeving van Ingelmunster woont, brengt Johan of zijn vrouw jouw boeketje met veel plezier aan huis! Heel wat impressies van de ruikers bloemen kan je ook op instagram vinden.

 • Heart of Flower uit Ingelmunster maakt bloemstukjes om je huis op te fleuren. Omdat we nu een tijdje ‘in ons kot’ moeten blijven, heeft ze al aan kerst gedacht! Je kan er gezellige kerstbomen met lichtjes bestellen die je interieur extra glans geven. Liever iets anders gewild? Ik weet zeker dat Marylène je zeker op je wenken zal bedienen! Je kan andere creaties ook op hun facebookpagina bewonderen.

 • Bloemen bestellen kan je ook in de Hondekensmolenstraat bij de Bloemerie! Sybille voorziet u niet alleen van een mooie ruiker bloemen, maar richt uw interieur in met bloemen en planten naar uw smaak! Bestellen kan online of telefonisch op het nummer 0476 59 26 97.

 • Bloemen De Kleine Tuin uit de Prinsessestraat uit Emelgem heeft fabelachtige kerststukken voor jou klaargemaakt. Je kan ze bewonderen op hun facebookpagina. Heb je je zinnen op een creatie gezet? Dan kan je het bestellen en afhalen in hun atelier.

 • Atelier Groen uit de Rozestraat in Ingelmunster voorziet je van eigentijdse en seizoensgebonden bloemen. Elk weekend kan je een gezellig weekendboeketje bestellen. Wil je elke week verrast worden met een boeket? Ga dan voor een bloemenabonnement! Meer informatie en impressies vind je op hun website!

Verzorging

 • Ik word sinds jaar en dag in de watten gelegd door Marian en de liefste dames van Aphrodite. Tijdens deze lockdown kan je nog steeds beauty- en verzorgproducten bestellen bij instituut Aphrodite. Je kan het ophalen, ze leveren het bij je thuis of ze sturen de producten op indien je te ver zou wonen. Ook cadeaubonnen worden met veel plezier voor je klaargemaakt. Meer info kan je verkrijgen op de website of je kan meteen een bestelling plaatsen op info@aphrodite-izegem.be.

 • Coiffure Stephanie uit de Marktstraat in Izegem voorziet je van alle verzorgproducten of kleurpakketjes voor je haar tijdens deze lockdownperiode. Ook voor een cadeaubon kan je bij haar terecht.

 • Isabelle voorziet jou van je favoriete Mylène-producten! Bestellen kan via haar facebookpagina. Via de website van Mylène kan je ook de code HAPPYMVHPJ3XJ toepassen, dan krijg je 10% korting en gratis thuislevering.

 • Annabel biedt verzorgingsproducten aan voor haar, nagels en beauty. Zij levert zowel aan professionele speciaalzaken als aan particulieren. Interesse? Ga even op haar webshop piepen!

 • Bij Instituut Caresse in de Kruisstraat in Izegem kan je al je Baborproducten blijven afhalen, zodat je nooit zonder komt te vallen! Via hun website kan je een tijdsslot reserveren. Producten of cadeaubonnen worden ook gratis thuisgeleverd!

 • Lore’s Hairstyles is een student in onderneming die je graag vooruit helpt met je kapsel tijdens deze lockdown. Neem even een kijkje op haar instagram. Bij vragen kan je haar bereiken op het nummer 0456267082.

 • Eefje van Instituut Eefje voorziet jou deze lockdown van jouw favoriete Juliette Armand producten! Ook heeft ze handige videos met tips & tricks op haar facebookpagina. Wie nu bestelt, krijgt ook 5% korting!

 • Hairstudio Carine uit de Vlietmanstraat zorgt voor jouw haar. Wanneer de kapsalons terug open mogen, staat Carine te popelen om jouw kapsel terug te verzorgen!

 • Nagelstudio MaRo voorziet je van allerlei beautyproducten tijdens deze lockdown. Je kan ze bestellen via hun webshop. Vanaf 50€ worden ze gratis verzonden! Bestellingen worden in Izegem en deelgemeentes gratis aan huis geleverd. Op de facebookpagina van MaRo vind je ook allerlei weetjes en tips rond beautyrituelen!

 • Bij Podologe Bieke in Ingelmunster kan je tijdens deze lockdown nog steeds terecht voor een voetverzorging, op maat gemaakte zolen, diabetes preventie en al je voetproblemen. Een afspraak maken kan via het nummer 0472 36 55 93.

Brillen, lenzen & hoorapparaten

 • Heeft u nood aan een nieuwe bril of een aanpassing aan uw hoorapparaat? Dan kan u tijdens deze lockdown terecht bij Optiek Exclusief op de Korenmarkt in Izegem!

Goestingskes

 • Geen lockdown zonder goestingskes. Een chocolaatje gaat er altijd in! Gezien de helft van ons gezin KMA-vrij moet eten, doen we al een tijdje van #kooplokaal voor deze heerlijke vegan chocolade van Loulou’s Chocolate! Een echte aanrader trouwens! Helemaal ambachtelijk gemaakt in ’t hartje van Ingelmunster. Je kan al dat lekkers meteen bestellen op de website of even bellen naar 0495 30 22 26!

 • De Sneukeling in het centrum van Ingelmunster mag zijn deuren openhouden om je van alle goestingskes te voorzien. Of het nu chocolaatjes, snoepgoed of toch een goeie koffie is, je kan er volledig coronaproof terecht. Isaline zorgt ook voor je kinderen tijdens deze lockdown. Wil je samen met hen een leuke snoeptaart maken, dan ben je bij De Sneukeling aan het juiste adres. Alle ingrediënten en benodigdheden worden in een box verzameld. Met handige instructies tover je met je kind de lekkerste taart op tafel. Bestellen kan via messenger of bellen op het nummer 051 81 66 89.

 • Voor een goed wijntje kan je terecht bij Te Lande in Izegem. Henk vult je wijnkast met plezier aan met aangepaste en speciale wijnen. Je kan een lijst aanvragen via henk.vandewiele@hotmail.com met de vermelding wijnlijst. Je kan ook even bellen op het nummer 0474 58 38 56.

 • Star in the Bar in de Slagmeersenstraat in Izegem heeft een volledige webshop vol lekkere wijnen en delicatessen zoals gerookte vis. Ideaal om de avonden gezellig in te kleden in deze donkere dagen!

 • Wil je je wijnkast aanvullen? Dan kan je terecht bij Gerni-wijnen uit de Baronstraat uit Izegem. Zij hebben hun winkel moeten sluiten, maar je kan wel terecht in hun webshop! Ze leveren met plezier jouw favoriete wijn aan huis!

 • Ijstaart voor de eindejaarsdagen of gewoon voor de goesting? Dan kan je bij Ijsbeerkes Cremekarre terecht! Liever sorbet of een pannenkoek, geen probleem, dat hebben ze bij de Ijsbeerkes ook in het assortiment! Je kan coronaproof bestellen via hun webshop!

 • Nog meer wijn kan je vinden bij Wines Unlimited. Hun winkel blijft open tijdens de lockdown, maar je kan ook volledig coronaproof bestellen in hun webshop. Zij leveren aan huis of je kan het veilig ophalen in Meensestraat 83 in Izegem!

Gadgets & juwelen

 • Bij Juwelen Jolie in Oostrozebeke kan je terecht voor allerlei leuke juweeltjes en gepersonaliseerde hebbedingen. Wil je iets leuks bestellen voor Sint of Kerst, contacteer Jolien even via juwelen.jolie@hotmail.com.

 • Il Filo Rosso bedrukt tassen en verkoopt zalig relaxerende kerstpakketjes. Ook maakt zij prachtige weekendtassen. Op zoek naar een origineel kerstcadeau? dan ben je hier aan het juiste adres!

 • D’assemblage is een vintagewinkel om u tegen te zeggen. Zin in mooi retroservies of een vintage bureau? Consulteer zeker de facebookpagina van D’assemblage! Je kan er ophalen op hun oprit in de Ghistelstraat 93 in Izegem of ze komen het naar je toe brengen.

 • Ann richtte dit jaar haar eigen poppenatelier op. Op haar website www.ann&belle.be biedt zij de prachtigste zelfgemaakte poppen aan! Ik ben op slag verliefd! Ben je zelf handig met naald en draad? Dan kan je het ook zelf proberen! Ann voorziet jou ook van de nodige wasbare mondmaskers.

 • Bij Evy van Evy d’Or in de Bruggestraat in Ingelmunster kan je nog steeds windowshoppen! Een leuk (kerst)cadeautje gevonden? Stuur een whatsappje met foto naar 0474 21 84 54. Evy helpt jou graag en zorgt voor een levering aan huis!

 • De Zwarte Parel uit Emelgem bied jou exclusieve juwelen zoals oorringen, armbanden of kettingen aan met Tahitiaanse zwarte parels. Bestellen kan je op hun prachtige webshop.

 • Annemie van La Petite Fille Noire maakt tassen uit recyclagemateriaal. Haar tasjes zijn stuk voor stuk pareltjes en kan je bewonderen op haar website!

 • Ben je op zoek naar een persoonlijk geschenkje voor de komende feestdagen? Dan ben je bij Magic Needle aan het juiste adres! Zij borduren graag jouw boodschap op bestaande materialen. Ideaal voor de aankomende feestdagen. Neem een kijkje op hun facebookpagina!

 • Nog meer personalisatie en belettering bij Crea-Text uit Ingelmunster! Graveren, borduren, personaliseren, … Geen project is groot genoeg! Voor meer info kan je terecht op de website van Crea-Text of op het nummer +32 473 34 08 87.

 • Breien, haken of naaien? Alle toebehoren kan je verkrijgen bij Dotjes en datjes! Karlien heeft ook volledige DIY pakketten in haar webshop, zodat je je deze winter niet hoeft te vervelen!

 • Jess van Tafelgemak uit Ingelmunster dekt jouw tafel deze feestdagen. Dit totaalconcept zorgt ervoor dat jij helemaal geen zorgen hebt! Jess werkt alles uit van naaldje tot draadje zodat jij en je gezelschap met alle gezelligheid kunt tafelen. Zelfs de afwas neemt zij mee naar huis. Helemaal geen zorgen! Meer info kan je vinden op www.tafelgemak.be.

 • Liselot van Creala maakt al tien jaar eigenzinnige creaties met kralen uit polymeerklei. Ze maakt juwelen op maat naar jouw wens. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Dan kan je een online workshop volgen!

 • Voor jouw oorfantasie, Sieraden Sofie! Sofie maakt trendy en betaalbare handgemaakte juwelen. Je kan ook leuke cadeaubonnen verkrijgen! Voorbeelden kan je op haar facebookpagina vinden, info of bestellen kan via info@sieradensofie.be.

Kledij & schoenen

 • Op zoek naar nieuwe kinderkleertjes voor je kleine spruit? Rikkie en Babs uit Lendelede heeft een uitgebreid assortiment aan kinderkledij van 0 tot 18 jaar. Neem een kijkje op hun website, momenteel bieden ze zelfs 10% korting aan!

 • Pierrot Outlet Store uit Oostrozebeke verkoopt kinderkledij in haar outlet. Tijdens deze lockdown krijg je zelfs de mogelijkheid om een box thuis geleverd te krijgen, waarbij je op je gemak de kleertjes kan bekijken en passen. Nadien wordt de box weer opgehaald. Meer info kan je vinden op hun website. Pierrot Outlet Store plaatst ook heel wat foto’s van hun huidige collectie op hun facebookpagina. Evelyne beantwoordt met plezier je vragen en helpt je verder.

 • Tijdens de lockdown kan je er zelf ook piekfijn uitzien. So van So Belli uit Ingelmunster helpt je daar graag bij! Met haar online fashion store voorziet zij jou graag van de laatste fashion trends op het gebied van kledij, schoenen en accessoires!

 • Lily’s Fashion voorziet je graag van betaalbare kledij tijdens deze lockdown. Via hun facebookpagina kan je hun assortiment bekijken! Je krijgt er zelfs 20% korting!

 • Laurinda heeft deze zomer haar eigen kledingzaak opgericht, Fashion by eLLe! Je kan shoppen via haar facebookpagina, haar collecties worden wekelijks aangevuld. Je kan bij Fashion by eLLe ook een fashion box bestellen. Aan de hand van een foto en kledingmaten worden 2 outfits met accessoires samengesteld. De box heeft een vaste prijs, ideaal ls (kerst)cadeau!

 • Orthopedie ’t Park in de Ghistelstraat 9 in Emelgem blijft ook werken op afspraak. Zij voorzien jou van orthopedische schoenen & steunzolen! Een afspraak kan je boeken op het nummer 051 320 870.

 • Boetiek Charlie’s Fashion is gevestigd in de Dokter Lauwersstraat in Ingelmunster. Tijdens deze lockdownperiode voorziet deze boetiek jou van dameskledij en accessoires. Je kan je bestelling afhalen, of ze wordt aan huis geleverd binnen een straal van 15 km. Charlie’s Fashion biedt een try@home service aan. Concreet betekent dit dat kledij thuis geleverd wordt en dat je die op je gemak kan passen. Later worden de kledingstukken terug opgehaald.

 • Herenkledij kan je vinden bij LV Fashion in Ingelmunster! Op hun webshop verkopen ze herenhemden en pulls aan fabrieksprijzen. Zo lopen ook de heren er piekfijn bij.

 • Retoucheatelier Tinny voorziet al jouw kleding van de nodige retouches. Doet jouw bengel volgend jaar zijn communie? Dan kan je bij Tinny ook terecht voor communiekleren op maat! Tinny geeft ook naaiworkshops aan kinderen. Wie echt origineel uit de hoek wil komen kan een bon aankopen voor een rokje op maat, gemaakt door Izegemse handjes.

Sport

 • Je conditie onderhouden is superbelangrijk in deze tijden. Heeft je fiets een onderhoud nodig of scheelt er iets aan na die grote rit? Of eerder op zoek naar een nieuwe fiets? Eén adres: Fietsen Björn in de Zevekotestraat 7 in Izegem! Hij staat voor jou paraat in deze lockdown periode!

 • Frevelo uit de Prinsessestraat in Emelgem herstelt jouw fiets met plezier tijdens deze lockdown. Toch op zoek naar een nieuw exemplaar? Dan kan je via zijn facebookpagina even kijken naar het aanbod!

Allerlei

 • Chalet Construct uit Kachtem blijft ook nog steeds in de weer tijdens deze lockdown! Zij bouwen jouw mobiele chalet op maat. Voor meer informatie kan je terecht op hun website www.chaletconstruct.be.

 • Vanrenterghem is reeds een gevestigde waarde in Izegem voor verf, behang, gordijnen en vloerbekleding. Krijg je tijdens deze lockdown grootste verbouwplannen? Dan kan je Vanrenterghem bereiken via hun website of via het nummer 051 30 08 72.

 • Verbouwingswerken blijven doorgaan tijdens deze lockdown. Heb je een plakker nodig? Pleisterwerken Vanhie is beschikbaar voor jou!

 • Ook onze geliefde dieren mogen we niet vergeten. Fureverpets uit de Tinnenpotstraat in Ardooie zorgt voor voeding voor jouw huisdier, neerhofdier of knaagdier. Fureverpets levert ook al jouw toebehoren aan!

 • Een verjaardagsfeestje voor zoon- of dochterlief als de lockdown voorbij is? Een communie of familiefeestje? Zin in een leuke verkleedpartij? Een babyborrel, bedrijfsevent of schoolfeest? Aarzel niet en reserveer een leuke themakoffer, een reuzespel, kindergrime of magische animatie bij kinderanimatie SJO-BIZZ!

 • Tupperwareconsulente Daisy blijft ook voor je klaarstaan tijdens deze lockdown. Heb je een product nodig tijdens het kokerellen? Of ging jouw lievelingspot stuk? Aarzel niet om Daisy te contacteren! Daisy geeft ook virtuele workshops om je van meer uitleg te voorzien.

 • De Smet Car Cleaning uit de Schrijnwerkersstraat in Ingelmunster staat klaar om jouw wagen te verzorgen! Joeri verwijdert krassen, poliert je wagen of voorziet hem van een ceramische coating. Prachtige resultaten kan je op zijn facebookpagina bewonderen.

Horeca

 • ’t Hemelhuys in ’t gezelligste straatje van Izegem biedt een groot assortiment take-away gerechten aan voor de kleine en grote honger op vrijdag, zaterdag en zondag! De kaart kan je hier bekijken. Gastvrouw Melissa kan je bereiken op het nummer 0474 22 68 77 of via hun instagram!

 • Rouge é Blanc in centrum Ingelmunster biedt in het weekend (vrij-za-zo) een uitgebreid menu aan take-away gerechten aan. Als je liever een lui lekkere ochtend wil, kan je ook een uitgebreide ontbijtmand bestellen. Het menu kan je hier bekijken of bellen naar +32(0)51 35 89 81.

 • Lot 56 geeft je verschillende afhaalmogelijkheden op vrijdag, zaterdag en zondag. Van tapas tot gourmetschotels of hun befaamde côte à l’os. Het afhaalmenu kan je bekijken op hun website. De eigenaars zijn heel makkelijk te bereiken via het nummer 051 32 09 18, door een mailtje te sturen naar info@lot56.be of op messenger.

 • In het centrum van Ingelmunster is mijn jeugdvriendin dit jaar haar zaak Caffien gestart. Heel erg uitdagend, zo in coronatijden. Ook zij biedt een mooi afhaalmenu aan. Voor komend weekend kan je bestellen per sms op het nummer 0487 53 69 81. Levering is ook mogelijk mits een kilometervergoeding.

 • Het Rhodesgoed zorgt voor take-away tijdens de week voor een aangenaam prijsje. Het bestelproces loopt volledig online en is supersimpel. Lekkere winterse schotels kan je hier meteen bestellen!

 • Of u nu Turks, Indiaas of Italiaans wenst, Pizzeria Omnibus In Ingelmunster serveert het! Hier kan je het gehele menu raadplegen. Voor 1 euro extra leveren ze jouw bestelling aan huis!

 • Tearoom Isis op de markt van Izegem voorziet jou deze lockdown opnieuw van lekkers! Tapasplanken, dessertboxen of lekkere hutsepotjes. Lik je lippen maar al af! Voorbeeldjes kan je bewonderen op hun facebookpagina, bestellen kan meteen op het nummer 0475 73 23 92.

 • Creacook uit de Molenhoekstraat in Izegem biedt de befaamde thermomixen aan. Geen zin in koken? Dan kan je ook take-away gerechten afhalen die bereid zijn in de thermomix. Een menu kan je hier terugvinden!

 • Musicburgers voorziet jou van verse hamburgers van biologisch gekweekt vlees. De hamburgers worden voor jou bereid vanuit pure passie! Je kan de Musicburgertruck ook inhuren voor al jouw feestjes als we de teugels weer mogen vieren.

 • Brasserie Vintage op de markt in Izegem heeft ook ingezet op een take-away kaart in deze lockdown periode. Je kan nu smullen van heerlijke menuutjes aan een eerlijke prijs tijdens de week. Op vrijdag en zaterdag is er een wildmenu! Verwateren kan hier en bestellen kan elke dag vóór 19u voor de dag erop via info@brasserievintage.be of 051 30 07 05.

 • The mash heeft het leuke concept om allerlei stoempgerechten klaar te maken bij hun biertjes. Ideaal voor deze winter! De take-away kaart kan je hier vinden en bestellen kan op het nummer 0486 69 30 34.

 • Tearoom Le Korngold uit de Lammekensknokstraat in Ingelmunster levert de lekkerste tapas aan huis binnen een straal van 10 km! Eerder zin in een lekkere ontbijtmand of verwenkoffie? Geen probleem, het team van Le Korngold staat voor jou klaar! Bestellen kan op het nummer +32 (0)471 692 413.

 • Goeie biertjes kan je nu ook bestellen vanuit brouwerij D’Oude Maalderij! Ze leveren met plezier hun artisanale bieren aan huis. Ideaal om apéronights mee te beginnen!

 • Het Exclusieve Gerstenat biedt de bierliefhebber een +/-165 tal artisanale gebrouwen biertjes aan. Deze zijn uniek in hun soort want ze worden gebrouwen door kleine brouwerijen waar de passie & liefde in de fles gebotteld word. We begeiden elke bierliefhebber naar de ontdekking van een fantastisch smaken pallet. Tevens kan je ook proeven van de paté’s gemaakt met enkele van ons bier assortiment. Wens je een degustatie, een afspraak, persoonlijke etikettering of je begeleiding in keuze? Een ander gek idée? Bij Het Exclusieve Gerstenat kan je terecht met al je vragen. We leveren gratis @home in Ingelmunster en randgemeenten vanaf €25. Bezoek onze website www.hetexclusievegerstenat.be / 0485/14.90.79 / Info@hetexclusievegerstenat.be

Slagers & Bakkers

Slagers en bakkers mogen hun deuren openhouden, toch zijn zij het vermelden zeker waard!

 • Slagerij Péline in de Ingelmunstersestraat in Emelgem voorziet jou van een lekker stukje vers vlees!

 • Broodjeszaak N’yammie uit de Marktstraat in Izegem voorziet je nog steeds dagelijks van lekkere belegde broodjes. Op zoek naar een ontbijtmand, tapas-, kaas- of breughelplank? Dan ben je bij N’yammie ook aan het juiste adres! Je kan online bestellen via hun website of bellen naar het nummer 0486 75 74 32.

Meer #kooplokaal? Contacteer mij!