Dé zomertip voor kids: Dadipark pop-up

DÉ ZOMERTIP VOOR KIDS: DADIPARK POP-UP

Nostaligische woensdagmiddagen

Wanneer wij lazen dat dé zomertip voor kids: Dadipark pop-up werd in juli, dan dachten zowel Tom als ik met enige weemoed en nostalgie terug aan Dadipark van weleer. Gigantische glijbanen, meer schommels dan je tellen kon en ouderwetse attractieritjes die je met je eigen spierballen moest aansturen. Vooral Tom versleet er menig woensdagmiddagen met zijn broers en oma. Net zoals vele andere nineties kids kunnen we ons allemaal wel zo’n zeemzoete herinneringen aan het oudste pretpark van België.

Het park sloot 2 jaar nadat het noodlot toesloeg en een jongen een zwaar letsel opliep aan zijn arm. Daarna kwam het in verval en overwoekerde de natuur alle attracties. Het park was lange tijd een interessante plek voor urbexfotografen en er ging ook spookverhaal de ronde. Alle redacties ten spijt kwam de sloophamer toch over het park te hangen in 2012 om het helemaal op te ruimen.

Al kan niet iedereen de herinnering van Dadipark voorgoed opbergen. Een kwartet Dadizelenaars hebben hun schouders onder een nieuw project gezet en een zomer pop-up van het Dadipark uit de grond gestampt. Hun doel was simpel, ze wilden de nostalgie van weleer beleven. Ouderen herbeleven en de kinderen beleven. Dadipark pop-up wordt deze zomer dé plek waar (grote) kinderen terug koning zijn!

Dadipark pop-up

Dat moesten wij met onze bende toch eventjes uitproberen. Dag 1 van de vakantie en boordevol energie trokken de jongens richting Dadizele. De entree is gratis en daarmee kom je meteen al welgezind het park binnen. De ogen van de jongens blonken meteen met duizend sterretjes en ze konden hun schoenen niet snel genoeg uittrekken. Daarna hebben we ze niet meer gehoord. Klimmen en klauteren, om zich daarna te lanceren voor een vrije val van de glijbaan.

Glijden
Klimmen & Klauteren

De weide waarop de pop-up zich bevindt is gevuld met springkastelen van alle maten en gewichten. Er is voor elke leeftijd wat wils.

Springkasteel

Even energie bijtanken kan in de grote zandbak. Met grote gele schoppen en allerlei vormpjes kan je het mooiste zandkasteel bouwen!

Zandbak

Terwijl de kinderen spelen, kunnen de volwassenen even bijtanken op het terras. Er is een prima zicht op de kroost, terwijl er iets genuttigd kan worden van de foodtrucks.

Foodtruck

Zin in een retrospelletje? Dat kan! Vier-op-één-rij of een bibberspel? Dadipark heeft het allemaal in huis!

Bibberspel

Voor de allerkleinsten is er ook een Bumba speelruimte, een ballenbad en een glijbaan voorzien.

Bumba

Eindigen deden we in de ouderwetse schommels die ook in het originele park stonden. Een betere afsluiter kon er niet zijn! Als het aan de kinderen ligt, komen zij morgen gewoon terug om een hele dag te ravotten! Daarom alleen al is Dadipark pop-up dé zomertip voor kids!

Schommel

Praktische details

Entree: Gratis – geen reservering nodig

Wanneer: 1 juli tot en met 21 juli 2021 – van 10u00 tot 20u00

Adres: Waterstraat 82, Moorslede

Website: https://www.dadipark.be/