Het waterparadijs van de Pressegger See

HET WATERPARADIJS VAN DE PRESSEGGER SEE

Nassfeld ligt aan het waterparadijs van de Pressegger See. Ik gaf eerder al aan dat we bij ons verblijf een +Card kregen. Daar zaten alle liften mee inbegrepen, maar ook tal van andere activiteiten en kortingen. Een overzicht kan je vinden op de lokale site van Nassfeld. Eén van die activiteiten is de toegang tot het strandbad van Hermagor Pressegger See.

Op de warmste en zonnigste dag van onze vakantieweek trokken wij naar het strandbad Hermagor Pressegger See, een groot meer in het dal van Nassfeld. We kregen gratis toegang tot de zwemfaciliteiten met onze +Card. Er was een gigantische ligweide waar je kan zonnebaden. Je brengt ofwel je eigen handdoek mee, of je huurt een strandzetel.

Pressegger See Strandbad 3

Zoals het overal de gewoonte is in Oostenrijk, zijn de kinderen er koning. Speeltoestellen zijn her en der in ondiepe waterplassen geplaatst. Bovendien zijn er overal kleine en ondiepe poeltjes gemaakt, waar ze kunnen spelen en genieten van waterpret.

Pressegger See Strandbad 2

Sep en ik profiteerden van de mogelijkheid om iets te proberen dat al lang op mijn bucket list stond! We schreven ons in voor gratis SUP-cursus via onze +Card. Voordat we op reis vertrokken, hebben we dit geboekt via de website om zeker te zijn van ons plaatsje.

Pressegger See Strandbad 4

De ervaring was fantastisch. De trainer nam voldoende tijd om ook aan de jongste uit te leggen wat ze moesten doen. Sep heeft motorische moeilijkheden en daar werd niet moeilijk lastig over gedaan, hij mocht alle tijd nemen die hij zelf nodig had. We deden het op ons tempo en af en duwde de instructeur Seps SUP met de zijne vooruit zodat hij wat kon rusten. Sep zelf vond het heerlijk dat hij dit mocht doen. Ondanks zijn dyspraxie kon hij best goed zijn evenwicht houden op de plank. Water blijkt toch zijn beste vriend te blijven!

Pressegger See Strandbad 6

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere dingen te doen bij het strandbad, zoals pedalo’s of bootjes huren! Neem gerust een kijkje op de website van de Nassfeld +Card om iets te vinden wat bij jullie past!