Kloofwandelen in de Garnitzenklamm

KLOOFWANDELEN IN DE GARNITZENKLAMM

Wie Oostenrijk zegt, denkt ook aan avontuurlijke wandelingen in de prachtige natuur die het land te bieden heeft. Ook wij hebben er een drietal gemaakt in Nassfeld met onze drie jonge kinderen. Wij gingen kloofwandelen in de Garnitzenklamm, op zoek naar de bron van de rivier. Je kan er een hele dag in kwijt als je wenst! De wandeling bestaat uit vier delen, waarbij je steeds dieper de kloof in gaat. Vanaf deel twee heb je bij elk deel de mogelijkheid om af te slaan op een bospad, die terug naar de parking leidt.

Garnitzenklamm 1

Adventure is out there!

Wij kozen ervoor om de twee eerste delen te wandelen en daarna via de boswegel terug te keren. Wat een avontuur! We kregen verschillende uitdagingen op ons pad! Eerst moesten we de rivier oversteken via een gigantische brug. Daarna volgden er heel wat obstakels zoals grote trappen in de rotsen, touwen om langs het bospaadje te wandelen en zelfs enkele haken in rotsen om boven te raken! De kinderen vonden het zalig en deden het allemaal met de grootste pret!

Garnitzenklamm 1
Garnitzenklamm 7
Garnitzenklamm 8

Toen we halverwege het tweede deel gekomen waren van onze wandeling, barstte plots een gigantisch onweer los. Daar hadden we helemaal niet op gerekend, want de weerkaarten lagen anders. We bleven even wachten en gelukkig hadden we voor de kinderen een regenjas bij. Toen het begon te donderen en bliksemen, namen we Freek en Ferre bij ons in de Tula, want die waren echt bang.

Garnitzenklamm 3

Na een tijdje besloten we maar op onze stappen terug te keren. We wisten immers niet wat er nog voor ons op onze weg lag en hoe lang het bospad zou zijn. Erg jammer, maar de rotsen werden goed nat en glibberig. Regel 1 die wij ons voorhouden als we op avontuur gaan: het moet veilig zijn en blijven. De uitkomst was dus simpel en we keerden terug. Sep deed het echt reuzegoed en vlotjes als een echte padvinder! Onderweg kwamen we heel wat mensen tegen die aan het schuilen waren. Toch zijn we blij dat wij het gestaakt hebben, want zowel Tom als ik waren doorweekt tot op ons vel. En eerlijk is eerlijk, het onweer was een belevenis op zich!

Garnitzenklamm 5
Garnitzenklamm 10

Praktische informatie

  • De Garnitzenklamm is te bereiken via de bergpas naar Hermagor, het ligt zo’n 3.5 kilometer ten zuidwesten van het stadje. Volg de pijlen richting Eggeralm.
  • Er is een ruime gratis parking voorzien ter plaatse
  • De Garnitzenklamm vraagt een kleine toegangsprijs van enkele euro’s per volwassene. Daarmee houden ze de paden proper en begaanbaar. Omdat wij in de regenbui terecht kwamen, mochten we gratis terugkeren als we dat wilden! De dame aan het loket was supervriendelijk en behulpzaam.
  • Draag deftig schoeisel. Wanneer je slippers of onveilige schoenen draagt, zal je daar helaas ook op aangesproken worden, al is het maar voor je eigen veiligheid!
  • Ondanks de informatie op het internet, zijn de twee eerste delen heerlijk om te doen met kleine avonturiers vanaf +- 3,5 jaar!
  • Het pad dat je moet volgen is gemarkeerd met de Oostenrijkse vlag.
  • De website kan je hier terugvinden!
Garnitzenklamm