Zomervakantie in Nassfeld – Hermagor – Pressegger See

ZOMERVAKANTIE IN NASSFELD - HERMAGOR - PRESSEGGER SEE

Het leven is te kort om er niet van te genieten. Vooral in deze onzekere tijden waarop we continu moeten opletten met covid en het onze mogelijkheden ferm beperkt. Toch zijn er heel wat ervaringen die we nog steeds kunnen opdoen. We twijfelden dan ook niet lang toen we een aanbieding zagen voor een zomervakantie in Nassfeld – Hermagor – Pressegger See.

Nassfeld 3

Verblijf

Wij boekten een ruim appartement via TUI voor onze bende van vijf. En wat voor een appartement kregen we toegewezen! We konden er wel met 12 man in terecht – 14 als je nog de slaapbank in de living meetelde. De kinderen waanden zich de koning te rijk en konden hun eigen kamertje uitkiezen op het tweede of derde verdiep. We hadden een ruime ingerichte keuken en een balkon met uitzicht op Madritschenkofel.

Nassfeld 1

Wij kozen voor de all-in formule, maar als we hier nog eens zouden terugkomen, zouden we voor kamer en ontbijt kiezen. Hoewel het verblijf fantastisch is, is het middag en avondmaal nogal povertjes. Er is geen specifiek kindermenu en sommige opties spraken onze kinderen nu eenmaal echt niet aan. Misschien zijn jouw kinderen dol op schweinehaxe, in dat geval, book away! Freek heeft ook heel wat allergieën, wat we ruim op voorhand gecommuniceerd hebben. Het zou geen probleem zijn om hem iets aan te bieden werd ons op het hart gedrukt. In realiteit kreeg hij bijvoorbeeld rijst met ketchup of enkel spaghettisaus als maaltijd aangeboden. Dan koken we toch liever zelf, want voor zo’n kind is het een groot verdriet om rijst te moeten eten terwijl zijn broers van kroketjes zitten te smullen.

Het hotel is wel ideaal gelegen! Je kan er te voet naar de Sesselbahn, om zo met een open stoeltjeslift naar de Gartnerkofel te gaan. Een ritje van 5 minuten brengt je naar het centrum, waar je dan weer de Madritschenlift kunt nemen. Er is ook een klein supermarktje om wat boodschappen in te slaan. Om naar Hermagor-Pressegger See te gaan, moet je de bergpas nemen, dat duurt ongeveer een twintigtal minuutjes. Ook de Italiaanse grens ben je zo over en naar het eerste Italiaanse stadje is het een klein half uurtje rijden.

Wat is er te doen tijdens een zomervakantie in Nassfeld – Hermagor – Pressegger See?

Allemaal goed en wel, zo’n schoon verblijf, maar wat is er daar nu te doen? En vooral met zulke kleine bengels, hebben die eigenlijk wel iets aan de bergen of sleur je die gewoon maar mee?

Nassfeld 2

Awel, er is daar eigenlijk heel wat te doen, óók voor kleinere kindjes. Wij reizen vooral voor de beleving op het moment zelf. Meezeulen is dus iets wat we liever vermijden, want dat geeft stress voor iedereen. We kiezen dus vooral activiteiten uit die ook voor hen doenbaar zijn. Uiteraard betekent dat niet dat we ze nooit eens dragen (vooral in een gevaarlijke situatie) of dat zij nooit zeuren of lastig doen (snoepkes en koekskes to the rescue!).

  1. Het kinderparadijs van de Gartnerkofel : onze eerste activiteit op de dag van aankomst en bijna elke dag die erop volgde! We namen het liftje van de Sesselbahn erg vaak en de kids waren er dol op. Mogelijks nog meer van de knikkerbaan op de top van de Gartnerkofel 😉.
  2. Aquatrail Bergwasser: dé kinderwandeling bij uitstek. Een volledig aangelegde aquatrail met dammetjes, pompen en bergwater. Compleet met speeltuintjes én bergkoeien!
  3. Kloofwandelen in de Garnitzenklamm: spectaculair en avontuurlijk wandelen, de eerste ervaring voor Freek en Ferre. Voor ons was het een lesje loslaten voor Sep, want hij laat zich steeds meer zien als een uitmuntende wandelaar!
  4. Een rondje rond de Pressegger See: een vlakke wandeling rond het meer in Hermagor. We leerden hoe het water gezuiverd werd en erna was er nog tijd om de tonnetjesliften te nemen in de omgekeerde richting en bergkoeien te spotten!
  5. De beklimming van Kammleitn: de kloofwandeling overtreffen was een moeilijke opgave. Toch vonden we dit pareltje waar de kinderen nog steeds over praten. Ook de foto’s die we konden nemen blijven ons eindeloos fascineren en doen ons dagdromen. Geniet vooral mee!
  6. Oorlogswandeling in Italië: zo dicht bij de grens zitten en niet oversteken? Dat konden we toch niet maken! We vonden deze verborgen wandeling via Google Maps en ik hoop hem hiermee wat meer naambekendheid te brengen! We leerden fascinerende dingen over de eerste wereldoorlog tijdens deze pittige klim!
  7. Het waterparadijs van de Pressegger See: zelfs in de bergen kan je genieten van de zon! Op het Strandbad van Hermagor-Pressegger see kan je zonnebaden, pootjebaden met de kinderen of je kan ook actief aan de slag met een SUP of een pedalo!

Liefde voor Oostenrijk

Oostenrijk was dé favoriete vakantiebestemming voor mijn man Tom. Hij maakte mij er warm voor en pakte de kinderen er helemaal mee in. Ze bleven nog tijdenlang vertellen over de liften, de bergkoeien en de bergen. Bovendien komt het onderwerp met regelmaat van de klok naar boven tijdens onze maaltijden. Of wij een nieuwe zomervakantie naar Oostenrijk boekten? Misschien… Welke is jullie favoriete plek in Oostenrijk?