Aqua trail Bergwasser

AQUA TRAIL BERGWASSER

Vanaf ons balkon was de Madritschenkofel ons aan het toelachen vanaf het moment dat we opstonden. De kinderen stonden meteen te springen om aan een nieuwe dag – lees met een nieuwe lift – te beginnen. We kozen als eerste wandeling voor dé kinderwandeling waar Nassfeld mee te koop loopt: de Aqua Trail Bergwasser wandeling.

Na een stevig ontbijt namen we de Madritschenlift naar de top van de Madritschenkofel. De Madritschenlift is een open stoeltjeslift waar je met zes personen comfortabel in kan zitten. Eenmaal boven kan je de aquatrail niet missen, ze staat aangeduid met een grote boog.

Aqua Trail 1

Aqua trail

Eerst moesten we een flink stukje afdalen om dan meteen een lesje aardrijkskunde te krijgen. Net op de grens van Oostenrijke en Italië waren springplankjes geplaatst, zodat je van het ene land naar het andere kon springen. Het was een fijne manier om het aspect van landsgrenzen aan te brengen aan Sep!

Aqua Trail 9

Daarna ontplooide zich de aquatrail zich, compleet op kindermaat. Het laat hen allerlei dingen ontdekken en voelen. Het frisse bergwater, steentjes en zand. Dammetjes, gootjes en pompjes. Klimmen en klauteren, het komt er allemaal aan te pas en is een echt genot om de kinderen er te zien in opgaan. Tussen alle activiteiten door zijn er kleine speelpleintjes verwerkt met glijbanen, klimrekken en trampolines.

Aqua Trail 4

Aan het azuurblauwe meertje kan je even uitrusten en genieten van het prachtige uitzicht die de Dolomieten te je bieden hebben. Durf jij pootje baden in het ijskoude water? Sep nam zelfs een duik!

Aqua Trail 2

Eerste bergklim

Het pad naast de aquatrail is volledig vlak aangelegd en je kan er met een wandelwagen rijden. Mispak je echter wel niet aan het hoogteverschil. Je moet eerst een flink stuk afdalen en daarna gaat het weer pittig omhoog. Erna heb je misschien wel evenveel geluk als wij en kan je ook eens tussen de bergkoeien lopen. Wij kregen hier een grote Milka-vibe, jij ook?

Aqua Trail 5

Na een lekkere lunch in de Kofelalm wilden vonden onze kinderen dat we het best iets uitdagender mochten aanpakken. We klommen daarom tot de top van de Madritschenkofel! Wat een overwinning!

Aqua Trail 8

We legden bouwden onze eigen stenentoren naast de andere voor we terug afdaalden. Hier kregen we in de gaten dat onze kinderen meer in hun mars hadden dan wij dachten!

Aqua Trail 6

Praktische informatie

  • De Madritschen Sesselbahn is inbegrepen in je +Card.
  • Het Madritschen Sesselbahn Talstation bevindt zich in het centrum van Nassfeld in de Sonnealpe Strasse op een hoogte van 1521 meter.
  • Het Madritschen Sesselbahn Bergstation bevindt zich op een hoogte van 1906 meter
  • De stoeltjeslift draait van 9 uur ’s morgens en de laatste rit naar beneden is op 17 uur ’s avonds.
  • Buggy’s en wandelwagens kan je moeilijk of niet meenemen op de Madritschen Sesselbahn stoeltjeslift. Een draagzak is een aanrader!
  • Je kan je fiets meenemen op de Sesselbahn.
  • Wij plaatsten de kindjes zo dat de stang van de voetsteuntjes tussen hun benen zat. Dat kan voor twee kinderen en geeft net wat meer gemoedsrust in het open liftje. Toch bleven wij hen stevig vasthouden!
Aqua Trail 7