Ontdek het Lego Discovery Centre Brussel

LEGO Discovery Centre

Op 25 juni opende het LEGO Discovery Centre in Brussel zijn deuren voor het grote publiek. Met een gezin vol LEGO-fans konden we ook niet anders dan deze new kid on the block der LEGO-pretparken eens te bekijken. Ontdek het LEGO Discovery Centre Brussel samen met ons in dit blog vol tips & tricks!

12 themazones

Het belevingspark bevindt zich op het gelijkvloers van het DOCX Bruxsel winkelcentrum in onze hoofdstad. Het is niet heel groot maar wel packed met allerlei opdrachten en avontuur. Het deed ons een beetje denken aan een mini LEGO House.

Het LEGO Discovery Centre heeft 12 verschillende themazones waar de kinderen (en volwassenen, laten we eerlijk zijn) zich volledig kunnen laten gaan. De uitstap begint met het samenstellen van je eigen minifig, een LEGOmannetje. In 4 verschillende bakken kan je een hoofdje, lijfje, voetjes en een haartooi kiezen om je eigen LEGO figuurtje samen te stellen. Die minifig mag je ook mee naar huis nemen!

De volgende speelzone is er eentje voor de kleinsten; de DUPLO zone. Ook al zijn onze kids DUPLO precies wat ontgroeid, het kon hen niet deren om hier alles uit te proberen. Eendjes vissen, balletjes rollen in een soort pinball of het figuurtje bouwen dat wordt weergegeven op het draairad, onze jongens probeerden alles uit! Aan de DUPLO zone grenst een mini dark ride. Met een treintje punten kan je punten scoren door met een toverstaf bellen stuk te schieten.

LEGO Discovery Centre 10
LEGO Discovery Centre 9

Na de DUPLO zone is het tijd voor echte LEGO’s. In de zones die hier volgen kan je met LEGO autootjes bouwen en deze lanceren op verschillende racebanen met glijbanen of loopings.

LEGO Discovery Centre 8

Liever een droomraket bouwen en deze afschieten in de ruimte? Ook dat is mogelijk! Met virtual reality wordt jouw ruimteschip echt bestuurbaar en kan je kometen stukschieten in een ruimtemissie. Of droom je van Ninjago? Dan kan je je eigen superhelden avontuur schrijven! Bij elke zone staan bakken met allerlei blokken in alle vormen en kleuren waar de kinderen zich kunnen uitleven in hun fantasie.

LEGO Discovery Centre 6

LEGO Workshop

Wat onze jongens echt superplezant vonden, was de workshop. Er zijn er meerdere per dag, dus je kan het volledig op je eigen tempo doen. Tijdens de workshop legt een master builder – een soort LEGO master – je steentje per steentje uit hoe je een bepaald model bouwt. Wij mochten aan de slag om een echte weegschaal te fabriceren.

LEGO Discovery Centre 2

De handen van de master builder werden gefilmd en wij konden op verschillende schermen volgen wat hij juist deed, samen met zijn uitleg. Ook al was het geen simpel model, toch konden alle drie onze kinderen de weegschaal met gemak bouwen aan de hand van de schermen en de uitleg.

LEGO Discovery Centre 13

3 attracties

Het LEGO Discovery Center heeft ook 3 attracties in de aanbieding!

Aan de ingang is een interactief treintje, waarmee je punten kan verzamelen door met een toverstafje te schieten op objecten tijdens een kort maar krachtig parcourtje.

Doorheen de dag spelen ook verschillende 4D films. LEGO city, LEGO Friends of Ninjago? Kies je favoriet (of doe ze allemaal!) en geniet van een grappige film waarbij je misschien wel nat wordt?!

De laatste attractie in het LEGO Discovery Centre is een laserparcours. Probeer de snelste tijd neer te zetten terwijl je allerlei lasers ontwijkt! Plezier voor kleinsten en zweten voor mama en papa!

Eten & drinken

Hoe zit dat dan met eten en drinken? Er is een food corner voorzien waar je iets kleins kan bestellen om te eten. het aanbod rangeert van broodjes en taartjes tot burgers. Ook aan drank ontbreekt het niet. Je kan er prima genieten van een koffietje terwijl de kinderen hun fantasie de vrije loop laten in de bouwzones.

Liever je eigen picknick? Ook dat is helemaal geen probleem! Je kan gewoon aanschuiven aan één van de lunchtafeltjes en daar lekker je eigen lunch eten.

LEGO Discovery Centre 4

Valt er nog iets te beleven?

Zeker datte! In het midden van het Discovery Centre , vlak aan de cafetaria, staat een grote indoor speeltuin waar de kinderen al hun energie kwijt kunnen. Vaak komt er ook een LEGO mini fig (of giant fig?) langs waarmee je op de foto kan! En op het einde is er uiteraard de LEGO Store, waar ze alle soorten LEGO sets hebben die je je maar kan indenken. Liever zelf je stenen kiezen? Dat kan ook via de pick-a-brick muur!

LEGO Discovery Centre 3

Ontdek het LEGO Discovery Centre Brussel zelf!

Wil je zelf het LEGO Discovery Centre ontdekken? Ze zijn dagelijks open van 10:00 tot 18:00 uur. Kaartjes kosten gemiddeld 22,5 EUR. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassenen. Wil je meer weten? Dan kan dat via de site van het LEGO Discovery Centre.

Onze LEGO-fans waren niet weg te slaan uit de bouwzones, we kregen ze amper mee naar huis. Het LEGO Discovery Centre staat alleszins op ons to-do lijstje om nog eens te doen als uitje!

Meer weten over onze LEGO avonturen? Klik hier!

LEGO Discovery Centre 12