Mama Kwijt

Mama Kwijt
mama kwijt
Categorie:
Genre:
Publisher:
Illustrator: Chris Haughton
Published: 2015-06-18
Kleine uil valt al slapend uit het nest en landt op de zachte bodem van het bos. Eekhoorn helpt hem zoeken naar zijn mama. Maar hoe ziet zij er precies uit? Vierkant prentenboek met eenvoudige, collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Mama kwijt maakte een intrede in onze bibliotheek nadat Komt goed kleine krab! een groot succes bleek te zijn bij onze tweeling Freek en Ferre (4 jaar).

Chris Haughton is een Ierse illustrator en schrijver die van kinderboeken schrijven zijn talent heeft gemaakt. Chris heeft een zeer apart en abstracte tekenstijl die meteen de aandacht van de kinderen trekt. Zijn prenten zijn eenvoudig en vertellen het vertellen het verhaal zonder woorden. Zonder veel poespas knalt de boodschap van de bladzijden.

Mama kwijt vertelt een verhaal dat vrij relevant is voor kleuters. Op een dag is een klein snoezig uiltje zijn mama kwijt, nadat hij een onfortuinlijke duikvlucht nam uit zijn nest.

MamaKwijt inkijk

Het kleine uiltje is bang en verdrietig. De andere bosdieren schieten te hulp en samen gaan ze op zoek naar mama. Telkens opnieuw geeft kleine uil een typisch kenmerk van zijn mama. De vrienden vinden steeds dieren die aan die kenmerken voldoen, maar zij zijn niet de mama van kleine uil. Als dat maar goed komt…

Het verhaal van Mama kwijt houdt kinderen van begin tot eind geboeid. Na een keertje of drie zijn ze zelfs in staat om het verhaal zelfstandig te vertellen. Een prima tip om het voorlezen eens op een andere manier aan te pakken 😉.