Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg
Rupsje Nooitgenoeg cover
Categorie:
Author:
Genre:
Publisher:

Al 53 jaar weet wijlen Eric Carle onze harten te beroeren met deze klassieker. Rupsje Nooitgenoeg is het ideale boek die je als ouder kan aanschaffen om voor te lezen aan je peuter of kleuter.

Het verhaal is simpel, maar geweldig doeltreffend. De rups volgt zijn buikgevoel en baant zich een weg door alle stukken voedsel waar hij zijn tanden in kan zetten. Wanneer de bodemloze put in zijn maagje eindelijk gevuld is, trekt de rups zich terug in zijn cocon en valt hij prompt in slaap. De volgende pagina verrast hij je kind telkens weer met zijn geweldige transformatie van simpele rups naar majestueuze vlinder.

Eric Carle slaagt erin met zijn unieke vormgeving kinderen van begin tot eind geboeid te houden. Daarnaast weet hij op meest ingenieuze manier heel wat begrippen aan te brengen. Er passeren immers een heel arsenaal levensmiddelen de revue die zorgvuldig benoemd worden. Dan hebben we het nog niet over de dagen van de week of het leren tellen. Uiteraard is de levensloop van een rups tot vlinder wel het ultieme doel van het boek.

Al leken Freek & Ferre wel pro’s in het onthouden van alle voedsel. Dat mag mij niet meer verrassen zeker?

Koop Rupsje Nooitgenoeg hier op bol.com!